4 mita o prevari u koja trebate prestati vjerovati

4 mita o prevari u koja trebate prestati vjerovati

Foto: Instagram

PREVARE su svuda oko nas, a u današnje je vrijeme lakše nabrojati parove koji nisu bili izloženi nevjeri nego one koji jesu. Kao i kod svake stvari povezane s ljubavi, i kod prevare postoje brojni mitovi u koje pod hitno treba prestati vjerovati.
 
Prevara je uvijek rezultat nesretne veze
 
Iako često jest, ponekad je samo riječ o spletu okolnosti. Osoba može biti sretna u braku ili vezi i svejedno imati potrebu za prevarom - ljudi su skloni traženju užitka, a kada ga traže, ne znači da su nužno nesretni s onim što već imaju, samo su znatiželjni.
 
Prevara znači kraj
 
Za neke je ovakva izdaja definitivan kraj odnosa, ali za neke je i prilika da svoj odnos izgrade ispočetka. Kriza je ponekad dobra prilika za novi početak, a prevara može biti baš to.

Jednom nevjeran, uvijek nevjeran
 
Još jedan mit koji treba razbiti. Osobe koje su upletene u nevjeru često se vraćaju na staro, ali to nikako ne znači da se ne mogu promijeniti i postati vjerne. Ne postoji pravilo da će nevjerna osoba uvijek biti nevjerna.
 
Muškarci varaju zbog seksa, žene zbog emocija
 
Ni u ovom slučaju ne postoji pravilo. Postoje žene koje varaju zato što žele vruć, uzbudljiv seks, postoje muškarci koji varaju jer im nedostaje emocija u vezi u kojoj se nalaze. Nije pošteno generalizirati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara