4 pitanja za tvog dečka prije nego vaša veza postane ozbiljna

4 pitanja za tvog dečka prije nego vaša veza postane ozbiljna

Foto: Etro

KAKO ćeš znati da je osoba, s kojom si trenutno u vezi, ona prava za nešto ozbiljnije?

1. "Gdje ovo vodi po tebi?"
 
Da nas krivo ne shvatiš, ne savjetujemo ti da ga pitaš misli li uskoro staviti prsten na tvoju ruku, već da vidiš želi li on uopće da vaša veza postane ozbiljnija. Ako želi, bit će vrlo jasan. Ako nije siguran ili ne želi, to će ti pokazati njegovo okolišanje, koje nećeš moći ne primijetiti, kao ni ignorirati. Koliko god bile zastrašujuće, ovakve je stvari dobro znati. A ako on nije otvoren za raspravu, dobila si odgovor.
 
2. "Jesi li spreman za ozbiljnu vezu?"
 
Ako on nije spreman za ozbiljniju vezu, stvari neće funkcionirati. Jednostavno je. Upravo zato je važno da znaš da je tvoj partner dovoljno zreo za tako nešto. Iako nema ničeg lošeg u tome da ga to direktno pitaš, možda bi bilo bolje da se osloniš na njegova djela, a ne riječi. Ona nikad ne lažu.
 
3. "Gdje se vidiš za 5 godina?"
 
Ovo pitanje nema toliko veze s vašom vezom, koliko ima s time da želiš saznati nešto više o njegovim životnim ciljevima. Naravno da će se neki ciljevi promijeniti, a neki propasti, no bitno je provjeriti mogu li se oni uskladiti s tvojima. To su stvari koje oboje trebate shvatiti što ranije u vezi, jer samo zato što želite imati ozbiljnu vezu, ne znači da biste se trebali upetljati u nju. Znajući ove stvari na vrijeme, poštedjet ćeš se tuge.
 
4. "Koliko ti je doista stalo do mene?"
 
Pitanje na koje bi već trebala znati odgovor, no ako iz nekog razloga nisi potpuno sigurna, najbolje ga je postaviti indirektno, odnosno pustiti da njegova djela također otkriju odgovor na to pitanje. Zašto? Zato što bi ovako mogao reći ono što želiš čuti, iako ne tvrdimo da je to uvijek slučaj. Njegova djela dat će ti najbolji odgovor na to pitanje. Ako misliš da te on ne tretira kako bi trebao, onda mu očito nije toliko stalo. Čak i kad kaže da to nije istina, dokaz je ravno ispred tebe. 
 
 
 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara