5 savjeta za testiranje skupih parfema u trgovinama

5 savjeta za testiranje skupih parfema u trgovinama

Foto: Instagram

POTRAGA za novim parfemom zvuči zabavno, ali često završi neuspješno. 
 
Nakon isprobavanja gomile parfema, mirisi se izmiješaju i teško ih je razlučiti pa više niti ne znate koji vam se sviđa. Srećom, postoji nekoliko jednostavnih trikova, koje možete promijeniti već pri sljedećoj potrazi, kako se doma ne biste opet vratili praznih ruku ili s mirisom koji vam se ne sviđa:
 
1. Koristite testere
 
Nemojte isprobavati parfeme na svom tijelu, jer će vam se tako najlakše izmiješati svi mirisi. Radije iskoristite papiriće za testiranje, koji s razlogom stoje pokraj bočica s parfemima i, ako možete, zapišite na svaki o kojem se mirisu radi. Tako ćete i naknadno moći odlučiti koji vam se najviše sviđa.
 
2. Pomirišite ruku
 
Nakon što isprobate neki parfem (naravno, na papiriću), pomirišite unutarnju stranu svoje ruke. Taj dio tijela ima neutralan miris i najbolje će pročistiti osjetilo njuha, prije nego se bacite na isprobavanje drugih parfema. 
 
3. Ne morate isprobati baš sve parfeme
 
Kada isprobate desetak parfema, njuh vam više jednostavno ne može funkcionirati kako treba, čak i uz prethodno navedeni trik. Nemojte isprobavati više od tri mirisa odjednom, jer nakon toga mozgu postaje sve teže razlikovati ih. 
 
4. Kupujte ujutro
 
Ujutro sva osjetila rade bolje pa tako i ono mirisa. Stoga je upravo to doba dana najbolje za isprobavanje i kupovinu novog parfema.
 
5. Napustite trgovinu na pola sata
 
Prije nego donesete konačnu odluku o tome koji ćete parfem kupiti, napustite trgovinu na pola sata, kako bi vam se nos pročistio od svih mirisa. Zatim možete pomirisati papiriće s parfemima i odabrati omiljeni te usput otkriti i koliko će se dugo taj miris zadržati na vašem tijelu. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara