Anina seksi kuhinja: Marinirana piletina i fina riža na mlijeku s bademima
Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ove subote smo za vas pripremile piletinu i rižu na mlijeku. Za glavno jelo odabrale smo pileće batake, zabatke ili krilca, ovisno što volite, u ljuto-slatkoj marinadi dok smo za desert izabrale rižu na mlijeku s bademima i umakom od šumskog voća. Dobar tek!
Ljuti bataci
Potrebno:
10 pilećih bataka
3 žlice Tabasca
3 žlice meda
sok jednog limuna
dvije žlice maslinovog ulja
dva češnja češnjaka
Priprema:
Pomiješajte čili umak, med, limunov sok, maslinovo ulje, sitno sjeckani češnjak, sol i papar. Marinadom premažite batake i pustite da odstoje, a za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 C. Batke složite u posudu za pečenje i prelijte preostalom marinadom. Pokrijte folijom i pecite u pećnici 50 minuta. Maknite foliju i pecite još desetak minuta dok ne porumeni. Poslužite s povrćem.
Riža na mlijeku s umakom od voća i bademima
Potrebno:
120 g riže
8 dcl mlijeka
1 vanilin šećer
50 g šećera
100 g oguljenih mljevenih badema
2,5 dcl vrhnja za šlag
50 g rezanih badema
400 g šumskog voća
2 žlice šećera
1 žlica oštrog brašna
Priprema:
Na laganoj vatri kuhajte rižu u mlijeku uz povremeno miješanje. Pred kraj kuhanja dodajte šećer i vanilin šećer. Skuhanu rižu ohladite i umutite tri dcl vrhnja. Ohlađenu rižu, samljevene bademe i šlag lagano sjedinite i servirajte u zdjelice te prelijte umakom od višanja koji čete napraviti tako da skuhate voće, dvije žlice šećera i jednu žlica oštrog brašna u decilitar vode. Nakon što rižu prelijete umakom, dobro ju ohladite i poslužite.
Psst! Naša Ana na fotki nosi badić Lisca
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati