Anina seksi kuhinja: Morske radosti u vašem tanjuru
Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ovog se vikenda vraćamo na more i morske specijalitete, pa smo tako za vas pripremili srdele u limunovom soku i jednostavnu, a laganu salatu s kozicama. More i ljeto povezujemo s aktivnostima i uživanjem u laganoj hrani, zbog toga naš desert desert nije ni voćni ni čokoladni kolač, već od lagana krema od sira! S dodatkom šećera i badema, ova krema je savršen ljetni desert.
Salata s kozicama
Potrebno:
300 g očišćenih kozica
300 g zelenih mahuna (zamrznutih)
200 g crvenog radiča
200 g malih rajčica
3 žlice maslinova ulja
2 žlice aceta balsamica
Priprema:
Mahune skuhajte, ocijedite i ohladite a kozice kratko prokuhajte u slanoj vodi. Radič narežite na rezance, dodajte narezane rajčice te sve skupa posolite, dobro promiješajte i začinite maslinovim uljem i acetom balsamicom.
Srdele s limunom i rajčicama
Potrebno:
1 kg srdela
2 limuna
150 g rajčica
1 žlica vegete
5 žlica maslinova ulja
3 češnja češnjaka
3 žlice nasjeckanog peršina
1 žličica nasjeckanog mažurana
Priprema:
Očistite srdele, odstranite im glave i srednju kost. Dobro ih posušite i nakapajte limunovim sokom. U odgovarajuću posudu stavite red filetiranih srdela, pospite ih vegetom, te zatim složite red limuna narezanog na tanke kolutove, red rajčica narezanih na ploške, pa ponovno red srdela. Ponovite poredak i završite srdelama. Sve prelijte mješavinom maslinova ulja, protisnutog češnjaka, peršina, mažurana i papra te pecite u pećnici na 200 C oko pola sata. Poslužite s krumpir salatom ili prilogom po želji.
Krema od svježeg sira
Potrebno:
400 g svježeg kravljeg sira
1 puding od vanilije
500 ml mlijeka
2 žlice šećera
2 žlice šećera u prahu
100 g mljevenih badema
limun
Priprema:
Skuhajte puding uz dodatak dviju žlica šećera te ga pustite da se dobro ohladi. Sir izmiješajte sa šećerom u prahu, sokom od pola limuna i limunovom koricom. Umiješajte zajedno puding sir i mljevene bademe. Dobivenu kremu rasporedite u čaše i ostavite u hladnjaku da se stisne te poslužite kao desert.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati