Blago muškarcima: Iako to neće priznati, žene zapravo obožavaju čistiti!

Blago muškarcima: Iako to neće priznati, žene zapravo obožavaju čistiti!

Foto: D&G

NAJNOVIJE istraživanje, koje će obradovati sve lijene muškarce diljem svijeta, tvrdi kako sve one žene koje kažu da ne vole kućanske poslove - lažu, izvještava Sunday Express!

Mnoge žene kućanske poslove smatraju opuštajućim, zadovoljavajućim pa čak i terapeutskim iskustvom, dok druge tvrde kako osjećaju užitak, ponajviše zbog toga što iznenadne goste neće dočekati nered. No "kvaka" je u tome što gotovo polovica žena svojim partnerima nikad ne bi priznala da vole čistiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, to je ta 'velika' tajna koju sve žene čuvaju. Radi se o terapeutskom osjećaju ili čak osjećaju kontrole koji se dobije nakon čišćenja. Također, ovdje je bitan i osjećaj postignuća koji je potreban svakom živom biću", izjavila je voditeljica istraživanja - psihologinja Jane McCartney.

Usisavanje, čišćenje i brisanje površina tri su najdraže aktivnosti koje žene vole obavljati po kući, dok su tri najomraženije - čišćenje pećnice, zahoda i glačanje. Žene preferiraju kućne poslove koji kuću ostavljaju primjetno čišćom, kao primjerice brisanje prašine i pranje suđa, dok će sve ostale poslove radije prepustiti svojim gorim polovicama.

Istraživanje je također pokazalo da se na čišćenje potroši više od 4 sata tjedno, a da čak 40 posto njih kućanske poslove obavlja samo, bez pomoći ukućana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara