Brzo i efikasno: Eliminiranje neugodnih mirisa u stanu

Foto: Shutterstock

MIRIŠLJAV i uredan stan san je svake žene koja drži do sebe, stoga ti donosimo nekoliko efikasnih rješenja za eliminiranje neugodnih mirisa:

Odjeća ustajalog mirisa


Iako su vintage vuneni komadu ponovno u modi, vjerojatno je da su s vremenom nakupili čudnjikav miris kojeg se želiš riješiti. Rješenje ovog problema je vodka! Odjeću pošpricaj vrlo malom količinom vodke koja će ubiti bakterije te tako eliminirati neugodne mirise. Bez brige, odjeća ti neće mirisati po alkoholu jer će miris ispariti, no pripazi da je dobro prozračena prije nego što je staviš natrag u ormar.

Zamrzivač


Zbog smrznutih proizvoda zamrzivač s vremenom pokupi neugodan miris od kojeg nam pozli svaki put kad posegnemo za namirnicama koje ćemo iskoristiti za večeru. Nakon što odmrzneš zamrzivač, unutrašnjost prebriši vaticom koju si natopila čistim ekstraktom vanilije, a police frižidera obriši mješavinom octa i vode u omjeru 50:50.

Plastične posude


Svi ćemo se složiti da su plastične posude izvrstan način za čuvanje ostataka od večere, no s vremenom poprime miris kojeg se je teško riješiti. Ako ćeš svoje posudice umočiti u toplu vodu pomiješanu sa sodom bikarbonom te ostaviti preko noći da mješavina djeluje, na neugodne mirise slobodno zaboravi.

Tepih


Tepisi također s vremenom pokupe neugodan miris, pogotovo u dijelovima stana u kojima se češće boravi. Za rješenje ovog problema također se posluži sodom bikarbonom koju ćeš prosuti po tepihu, ostaviti nekoliko sati da djeluje te potom jednostavno usisati. Neugodnim mirisima više neće biti ni traga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara