Dekodirajte seksi snove

Foto: GQ

AKO ste se ikada zapitali što znače vaši snovi, mi imamo odgovore..

Bilo da ste single ili u vezi, svima se u snove ponekad ušuljaju seksi scenariji. No zašto je tome tako i što oni točno znače? Dr. Jennifer Parker tvrdi da najčešće sanjamo romantične događaje koji uključuju poznate osobe te nevjeru.
 
Sanjate li ponekad tabu snove koji uključuju npr. seks s dečkom najbolje prijateljice ili najboljeg prijatelja vašeg dragog, možda vas muči osjećaj krivnje zbog takvih snova i možda vas oni tjeraju na preispitivanje vaše savjesti oko toga koliko vas ta osoba privlači u stvarnosti. No, ne morate se brinuti, vjerojatnost da ste zaljubljeni u nekoga u koga ne bi smjeli biti je doista mala, ili barem vaši snovi ne upućuju na to. Česti snovi seksualnog sadržaja jednostavno su pokazatelj stanja vaše uzbuđenosti ili nade da će se napokon i vama dogoditi malo akcije.
 
Hormoni u ovoj priči također igraju veliku ulogu. Žene najčešće prije menstruacije sanjaju agresivne odnose. Nakon menstruacije, većina se žena osjeća senzualnije te osjeća snažniju potrebu za seksom pa ni ne čudi što upravo u tim danima sanjamo snove ispunjene seksom i orgazmima.
 
Jedini snovi koji su prema svom značenju bliski realnosti jesu snovi koji uključuju vašeg partnera. Ili barem tako tvrde rezultati jedne nedavno provedene studije. Snovi o vašem partneru, bilo da su dobri ili loši, mogu biti odražaj stvarnog stanja vaše veze. Osobe koje su zadovoljne vezom, najčešće sanjaju ugodne snove koji uključuju njihove partnere, dok onima kojima je veza u krizi snovi i neće biti tako bajni.

Evo i kako se neki scenariji iz snova tumače:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Varanje - ako ste u snu vi ti koji varate, to je moguć pokazatelj nezadovoljstva vezom; ako sanjate da vas partner vara, moguće da se u stvarnosti osjećate nesigurno ili ljubomorno.
 
Seks s bivšim - nemojte paničariti, ovakvi snovi ne znače nužno da želite ponovno biti s njim; možda jednostavno još niste prožvakali prekid ili se bojite da vaša sadašnja veza kreće u istom smjeru.
 
Homoseksualno iskustvo - ako niste gay, ovi snovi mogu predstavljati vaše prihvaćanje vaših osobnih karakternih crta; atributi koji krase vašeg istospolnog partnera iz sna možda su atributi koje i sami priželjkujete.
 
Izvor: Cosmopolitan
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara