Dobrodošli u fantastični život Karla Lagerfelda: Najbolje ovogodišnje izjave ekscentričnog dizajnera

Dobrodošli u fantastični život Karla Lagerfelda: Najbolje ovogodišnje izjave ekscentričnog dizajnera

Foto: JLP

POZNATI dizajner Karl Lagerfeld nepresušno je vrelo iznenađenja. Ovaj dugovječni i otkačeni dizajner visoke mode oduvijek se isticao svojim originalnim stilom i nadasve ekstravagantnim javnim istupima. Ipak, do sada nismo znali koliko je njegov svijet drugačiji od onoga svijeta ostalih ljudi. Novinarima je ispričao o svojim dnevnim rutinama i suludim navikama. Uvid u "fantastični život Karla Lagerfelda" i skup najboljih njegovih izjava prenio nam je portal Fashionista.

O rutini prije spavanja

"Spavam sedam sati dnevno. Ako idem u krevet u 2 sata budim se ujutro u 9. Ako odem spavati u ponoć probudit ću se u 7. Ne budim se ranije. Kuća se može srušiti ali ja ću odspavati sedam sati."

O svojoj pidžami

"Nosim dugu bijelu majicu od materijala zvanog 'poplin imperial', koju su napravili samo za mene Hilditch & Key u Parizu. Dizajnirana je prema muškim noćnim košuljama iz 17. Stoljeća koje sam vidio u muzeju Victoria and Albert."

O vrstama napitaka


"Nikad ne pijem ništa vruće. Začudo, ne volim tople napitke. Pijem samo dijetnu Coca Colu. Mogu spavati mirno čak i ako je pijem usred noći."

O svojoj kosi


"Volim imati uređenu kosu, jer mi smeta na licu kada skiciram. Zapravo mi kosa nije bijela; nekakve je sivkaste boje, a takvu boju ne volim. Stoga je izbijelim pomoću Klorane suhog šampona. To je najbolja stvar koju mogu učiniti, jer mi je kosa uvijek čista."

O jutarnjoj rutini

"Ja se ne oblačim i ne kupam prije ručka. Slikam s bojama, to je prljav posao. Zato nosim svoju dugu noćnu košulju koja služi kao  svojevrsna slikarska radnička bluza, koju nakon  slikanja operem. Svaki dan mijenjam sve, od posteljine, noćne košulje do ogrtača. Volim kad se sve može oprati uključujući i sebe samoga."

O svojim kupaonskim potrepštinama

"Ako  baš želite znati, kad sam spreman namačem se u kadi. Nekoć sam volio proizvode Shu Uemura, ali više ih ne proizvode, pa sam pronašao francuski proizvod, koji je star stotinu godina. Tako omekšavam vodu, a stavim po pola boce u kadu."

O vježbanju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo malo vježbam, doktor mi je rekao da nije potrebno. Puno sam vježbao kad sam bio vrlo mlad, a sve što radiš u mladosti vidi se na tebi uvijek."

O svojim "uniformama"


"U zadnje vrijeme imam dva looka koji mi služe kao uniforma. Specijalnu Diorovu jaknu, sličnu fraku ali ova nije  za vjenčanja. Naručim ih u materijalu poput tvida i slično. Druga jakna koju obožavam je iz nove Diorove muške kolekcije i kupio sam pet komada. Ljudi misle da svaki dan nosim isto, ali zapravo nikad nije isti komad. Nosim i traperice, trenutačno iz moje nove kolekcije. Tamnosive su boje s mojim licem u profilu u crnoj boji na pozadini; ali moraš se uistinu potruditi da to primijetiš."

Što radi sa svojom  starom odjećom

"Još uvijek imam svu svoju odjeću od Diora, od prije 10 godina. Mislim da ću je vratiti kako bi je Dior stavio u muzej. Posjedujem komade koji su jedinstveni a neću ih više nikad nositi. Danas je život drugačiji, znaš. Kao što sam se prije puno služio faxom, a danas ga više nitko ne koristi."

O svojim dvjema kućama

"Zapravo imam dvije kuće. Ovu kuću ovdje koristi samo za spavanje i skiciranje. Druga kuća udaljena je odavde samo 2 i pol metra, a služi mi za ručak i večeru te za posjete. Tamo je kuhar i sve to."

O načinu rada

"Način skiciranja i rada koji mi najviše odgovara je onaj večernji ili jutarnji, uključujući vikend, a sve radove šaljem preko iPhone-a. Ne stojim u studiju i krojim – ne radim takve stvari. Moj posao je vrlo konceptualan."

O Choupette

"U zadnje vrijem se igram sa svojom mačkom Choupette. Ona je uvijek doma, a kada mene nema o njoj se brine spremačica. Moja mačka je poput vrlo profinjenog predmeta; ne izlazi na ulicu i ne pokazuje se na drugim mjestima. Ona je razmažena princeza."
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara