Dvadesete su zakon: Pet stvari oko kojih trebaš prestati paničariti

Foto: weheartit

KAŽE se da su dvadesete najbolje godine, koje još koliko-toliko možemo provesti bezbrižni.

Pitamo se čemu ih onda potratiti na stvari oko kojih se definitivno ne bi trebali uzrujavati? Bar ne tada. 
 
1. Nemaš posao iz snova
 
Iz nekog neobjašnjivog razloga, svi u dvadesete ulazimo s vizijom kako ćemo odmah naći posao iz snova. Neki će i naći, ali za većinu nas se karte neće baš tako posložiti pa ćemo tako prvo odraditi neplaćene prekovremene, kuhati kave, buljiti u Excel tablice cijeli radni dan ili se javljati na telefon i nedjeljom. Vrlo mali broj ljudi uspije preskočiti taj dio života i baš zato to treba prihvatiti kao nešto sasvim normalno i kao dobru školu. Ako će ti biti lakše, slavni Kanye West radio je kao prodavač.
 
2. Masovne zaruke prijatelja
 
Kasnije dvadesete suočit ćete sa valom zaruka prijatelja, sentimentalih statusa na društvenim mrežama i albumima romantičnih vjenčanja. Ako zbog svega toga misliš kako je Sting mislio upravo na tebe kad je pisao svog "Englishmena iz New York-a", to je suludo kao što i zvuči. Sjeti se da je trava uvijek zelenija na drugoj strani. Možda isti ti tebi zavide na potpunoj slobodi. Nikad ne znaš.
 
3. Manje od idealne plaće
 
"Seks i grad" i slične serije naučile su nas da bi naš poslovni život trebao biti sastavljen od reda koktela, ručkova, šopinga, putovanja i slično. Jedini je problem što tvoja plaća jedva pokriva članstvo za teretanu. Ljepša strana priče je da nas dvadesete samo uče kako pametno raspolagati s novcem, a to ćemo sve primijeniti u životu tek kasnije. Portal Elite Daily prikupio je podatke prema kojima su ženske plaće najviše u 39., a muške u 48. godini. Dakle, opusti se, pravo vrijeme tek dolazi.
 
4. Nekoliko kilograma viška
 
Pravo je vrijeme da se suočiš s neizbježnim činjenicama: tvoj metabolizam nije ono što je nekad bio. No, umjesto uzrujavanja, učini nešto po tom pitanju i na popisu briga imaš jednu manje. Redoviti treninzi unijet će u tvoj život i tijelo itekako vidljive promjene. Također, imaj na umu da samo par pića tjedno manje mogu napraviti veliku razliku na duge staze, jer vjerujemo kako potpuna trezvenost u ovo ludo doba ne dolazi u obzir.
 
5. Broj partnera
 
"Tko je bez grijeha, neka prvi baci kamen." I nitko ga ne bi bacio. Broj partnera ne definira kakva si osoba. Iako ne zagovaramo seksualno preaktivno ponašanja, i radi zdravlja i radi reputacije, malo slobode nikome ne šteti, posebno ako time nikoga nećeš povrijediti. Također, to ne umanjuje tvoje šanse za pronalaženje prave sreće. Postoji toliko drugih brojeva o kojima bi trebala brinuti o ovim godinama, kao što su npr. broj zemalja koje si posjetila ili koliko si novaca uštedila za nešto što si jako želiš.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara