Eco savjeti za "zeleniji ured"

Eco savjeti za "zeleniji ured"

Foto: Shutterstock

U PRIVATNOM životu pokušavaš biti ekološki osviještena koliko god možeš, no sada želiš svoj "zeleni način razmišljanja" uvesti i u svoj ured. Predloži šefu sljedećih nekoliko savjeta:

1. Pazite na potrošnju električne energije

Ne, to ne znači kako trebate raditi u mraku i lupati po pisaćim mašinama, već kako trebate početi paziti na potrošnju nakon što izađete iz ureda. Prestanite ostavljati upaljene kompjutere i nakon radnih sati te po izlasku iz firme isključite aparate kao što su mikrovalna, toster ili kuhalo za vodu. Također, prestanite ostavljati punjače za mobitele u utičnicama.

2. Zeleni uredski pribor


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Obične papire zamijenite recikliranima, a to isto neka vrijedi i za kuverte, fascikle i ostali uredski pribor. Nemojte se bojati kako će klijenti nove papire smatrati manje atraktivnima, dapače, oni će pokazati kako provodite do kraja zamisli do kojih držite.

3. Počnite štedjeti na gorivu

Održi mali sastanak s kolegama te se dogovorite za zajedničke vožnje do posla. Na taj ćete način uštedjeti i novac, ali se i dodatno zbližiti. Plus - više nećete kasniti na posao!

4. I rasvjeta je važna

Prebacite se s običnih na štedne žarulje! Štedne žarulje troše manje električne energije i imaju duži vijek trajanja, no isto tako mogu biti poprilično opasne za okolinu pa pazite da ih uvijek adekvatno reciklirate.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara