Izvor zabave, ali i neugodnih situacija: Na što trebaš pripaziti da se ne osramotiš na Facebooku?

Foto: Screenshot Youtube

OSIM za ostajanje u kontaktu s ljudima, Facebook je odličan i za sramoćenje.

Svi gledamo profile svojih prijatelja, ali i onih koji nam to nisu, zato što nas to jednostavno zanima. I to nije ništa čega bi se trebali sramiti. No, postoje neke stvari kojih bi se trebala sramiti, ako se dogode.

1. Otkrivanje da znaš baš sve što se događa
 
Mislimo na situacije kad sretneš osobu, koju si u posljednje vrijeme viđala samo "preko ekrana", no stalkanjem njezinog Facebook profila, znaš apsolutno sve o njoj. "Što je bilo da si prekinula s Ivanom?", nije baš idealan početak razgovora, ako želiš ostaviti dojam osobe koja ima vlastiti život. Posebno ako se radi o osobama koje ne poznaješ tako dobro.
 
2. Slučajni lajk
 
Ona neugoda kad nekome pregledavaš profil i slučajno stisneš opciju "like" ili slučajno pošalješ zahtjev za prijateljstvo. Možda bi bilo dobro da se odvikneš pregledavanja tuđih profila putem mobitela.
 
3. Upload u "veselom stanju"
 
Za slike iz noćnih provoda vrijedi jedno zlatno pravilo - ne objavljuj ih dok se ne uvjeriš da su dovoljno pristojne da to vidi tvojih 500 virtualnih prijatelja, s obzirom da u tom stanju, među ostalim, i lošije vidimo.

4. Poruke u istom takvom stanju
 
Pijane poruke posebna su kategorija. Potpuno nam je jasno da ju je tako lakše poruku, ali definitivno nije pametnije, u što ćeš se uvjeriti jutro poslije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara