Jedna jedina stvar koja ti može olakšati put prema ostvarenju cilja

Jedna jedina stvar koja ti može olakšati put prema ostvarenju cilja

Foto: Summum

JAKO će ti se svidjeti što ti imamo za reći.

Kao što znamo i mi, tako znaš i ti: ponekad je teško pronaći pravu motivaciju i ostati na putu koji te vodi prema ostvarenju tvojih ciljeva. Nakon samo jednog teškog dana na poslu, a kamoli tjedna ili mjeseca, ponekad nam se čini da je puno lakše jednostavno od svega odustati. Pritisak u takvim situacijama, uvijek odradi svoj posao.
 
No, mi ti ponavljamo ono što si već toliko puta čula: nemoj odustati! I ovako si već došla daleko, a kad god postane gotovo neizdrživo, donosimo ti mali trik, koji će provjereno poboljšati stvari.
 
Nagradi se "poslasticama": možeš i doslovno, ali prije svega metaforički. No, one se razlikuju od nagrada. "Za razliku od nagrada, koje se moraju zaraditi ili opravdati, ovakva mala zadovoljstva samo su užitak ili oprost, koji sebi dajemo samo zato što to želimo", otkriva stručnjakinja Gretchen Rubin, u svojoj knjizi "Better Than Before".
 
Time ćeš pojačati i svoje samopouzdanje, koje će ti pomoći da ostaneš na stazi, koja vodi k ostvarenju tvojih ciljeva te zadržavanje zdravih navika.
 
Dobra je vijest i kako ih biraš sama, po vlastitom ukusu i preferencijama, a s njima možeš početi već danas.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara