Kako izbjeći žuljeve od novih cipela

Foto: Kurt Geiger

VESELO uskačeš u nove štiklice i odlaziš do posla, no za samo pola sata shvaćaš kako zbog nesnosnih bolova više uopće ne možeš uživati u svojim prekrasnim cipelama? Sezona japanki i natikača je završila, a sa salonkama i gležnjačama, nažalost, često dolaze i žuljevi. Portal She Knows donosi nekoliko super savjeta koji će ove jeseni spasiti tvoja stopala:

1. Razgazi cipele kod kuće

Nemoj na važan date ili cjelodnevni boravak u uredu ići u potpuno novim cipelama. Uvijek ih razgazi, po mogućnosti, kod kuće.

2. Ne zaboravi na čarape

Ok, salonke se ne mogu nositi uz čarape, ali čak i najniže gležnjače podnijeti će pamučne stopalice. Što deblje, to bolje.

3. Prevencija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oblačiš li prvi put nove čizmice, a cipele te često znaju nažuljati, iznad peta nalijepi flastere i zabrani mogućnost stvaranja žuljeva.

4. Koristi jastučiće

U nove štikle obavezno stavi i prozirne jastučiće za cipele na "kritična mjesta".

5. Uf, najgore se već dogodilo!

Ako si ipak uspjela dobiti žulj i sada zbog njega ne možeš obući cipele, probuši ga, no OPREZNO! Za to moraš imati čiste ruke i koristiti steriliziranu iglicu, a prije i nakon "zahvata" područje prijeđi alkoholom ili svojim antibakterijskim losionom za čišćenje lica.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara