Kako izgubiti muškarca

Kako izgubiti muškarca
Foto: Donna Karan
 
ZAVESTI nekoga nije toliko teško, pogotovo ako uzmemo u obzir da su muškarci nešto manje kritični od žena, ali zavesti nekoga nije glavni cilj - cilj je zadržati ga. Muškarci vrlo često usred veze odluče da to ipak nije to, zbog čega žene vrlo često završe slomljenog srca, bez puno ideje o tome zbog čega su izgubile svog dečka. Stručnjaci za veze i brak upozoravaju da muškarci bježe od žena koje imaju neke od ovih karakteristika.
 
Arogancija
 
Samopouzdanje je dobro i vrlo poželjno, ali ako ono postane arogancija, muškarac će se početi hladiti. Većina ih želi ženu koja stoji čvrsto na zemlji, a one koje se konstantno hvale i upiru prstom u sebe djeluju bahato i umišljeno. Žene se, s druge strane, na ovaj način samo trude impresionirati muškarca, a često nisu svjesne da ga time odbijaju.
 
Negativnost
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dobro je biti kritičan, ali ako žena za svaki događaj pronađe način da ga prikaže negativnim, muškarac će se jednostavno zasititi i potražiti neku koja drugačije gleda na svijet. Previše negativnih stavova čini vezu napetom i napornom, pa će i njemu svako nalaženje s takvom ženom predstavljati tlaku. Isto vrijedi i za konstantno kritiziranje njegovih odluka.
 
Opsjednutost statusom
 
Status veze je važan, ali ne smije biti najvažniji na svijetu. Postoje žene kojima je glavni cilj na početku druženja s muškarcem definirati da su u vezi, vjerojatno kako bi same sebi djelovale vrijednije. Muškarac koji na silu prihvaća status veze to još nekako može pretrpjeti, ali s vremenom će se početi hladiti. Inzistiranje na potvrdi da ste  u vezi ili inzistiranje na brak , kad za to još nije vrijeme, plaši muškarca koji sve više počinje cijeniti slobodu.
 
Manipuliranje
 
Oduzimanje nečije slobode putem manipulacije grozan je osjećaj, pogotovo ako je riječ o vezi. Neke žene to rade suptilno, neke sasvim otvoreno, a i jedne i druge riskiraju prekid. Muškarci se vole osjećati slobodno, kao i žene, a ako osjete da nemaju kontrolu nad nekim dijelom svog života, vrlo brzo će shvatiti razlog i riješiti ga se.  
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara