Kako nas Facebook čini tužnijima?

Kako nas Facebook čini tužnijima?

Foto: weheartit

FACEBOOKOLJUPCI, ohladite malo.

Iako je Facebook prije svega zamišljen kao zabava za slobodno vrijeme, kod mnogih je izazvao itekakvu ovisnost. Novo istraživanje, provedeno na Sveučilištu u Queenslandu, potvrdilo je ono u što smo sumnjali - provođenje previše vremena na Facebooku, loše je za naše emocije.
 
Spomenuto Sveučilište provelo je dva zasebna istraživanja. Prvo istraživanje uključivalo je ispitanike koji su bili vrlo aktivni korisnici ove društvene mreže. Iz te skupine, pola njih zamoljeno je da nastave svoju aktivnost istim intenzitetom, a ostali su dobili upute da ju smanje. To je značilo da nisu smjeli ništa objavljivati, ali ni lajkati ni komentirati objave svojih prijatelja. Nakon samo dva dana, pasivni dio grupe osjećao se lošije u vezi sebe.
 
Drugo je istraživanje ohrabrivalo sudionike na postavljanje objava i komentiranje s računa koji su bili napravljeni samo u tu svrhu, a kad nisu dobivali nikakve povratne informacije ili interakcije, uslijedio je onaj tužni dio.
 
U post istraživačkom intervjuu otkriveno je kako su se ispitanici osjećali isključeno, nevidljivo i nevažno, kada su bili zanemarivani od strane više aktivnih korisnika, prenosi Cosmopolitan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Iako ne možemo reći da su nas rezultati iznenadili, ovo istraživanje trebalo bi biti još jedan u nizu podsjetnika, kako bi društvene mreže poput Facebooka i Instagrama trebalo uzet "sa rezervom", jer definitivno nisu nešto na čemu bi ljudi trebali temeljite svoje raspoloženje.
 
Slažete li se?
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara