Kako ponovno pronaći sreću na poslu?

Kako ponovno pronaći sreću na poslu?

Foto: BCBG

PREDOMIŠLJAŠ se u vezi karijere koju si izabrala?

Iako nikad nije kasno da kreneš u neku novu poslovnu avanturu, možda bi ovoj sadašnjoj trebala dati još jednu šansu, prije nego doista odustaneš od nje. Evo kako ponovno pronaći sreću.
 
1. Rok
 
Trava je uvijek zelenija s druge strane, a ako ćeš čitavo vrijeme gledati u susjedno dvorište, možda ćeš propustiti brojne mogućnosti za rast i dokazivanje. Odredi si rok u kojem ćeš dobro ispitati gdje si. Do kraja tog roka, možda ćeš promijeniti mišljenje. Samo nemoj donositi nagle odluke.
 
2. Povlastice
 
Svaki put kad se počneš osjećati razočarano poslom koji radiš, razmisli o svim pogodnostima koje dolaze s njim. Je li dobra plaća? Koga si sve upoznala? Imaš li više vremena za sebe i svoju obitelj?
 
3. Uspoređivanje
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Možda nekome od tvojih kolega ide bolje nego tebi i sasvim je prirodno da se tu rađa zavist. No, ono što moraš imati na umu jest činjenica da ono što je upalilo za njih, ne mora nužno upaliti za tebe. Ako želiš biti sretna, prestani se uspoređivati s drugima.
 
4. Privatno vrijeme
 
Pregorjeti od posla sasvim je normalna stvar, koja se događa i onim koji rade posao koji obožavaju. Zato je vrlo važno da na svom prenatrpanom rasporedu uvijek nađeš vremena samo za sebe. Daj sama sebi priliku da se oporaviš od stresa.
 
5. Prijatelji
 
Prema istraživanju časopisa Entrepreneur, 70 posto zaposlenika smatra da je imati prijatelje na poslu, najvažniji element sretnog radnog života. Uredska prijateljstva također navodno imaju izravnu vezu s angažmanom i produktivnosti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara