Kako se nositi s gubitkom posla

Kako se nositi s gubitkom posla

Foto: DKNY

DOBITI otkaz veliki je šok, a za preživljavanje istoga nema točno određenog načina ni vremena. Svatko od nas će u takvoj situaciji reagirati na svoj način. No, koji god to bio, potrudi se da izbjegneš slijedeće stvari:

1. Obračun sa šefom i bivšim kolegama

Bilo oči u oči ili još gore – putem društvenih mreža i djetinjastih statusa. Bez obzira što se većina ljudi u takvim situacijama osjeća usamljeno i osramoćeno, ovakva vrsta ponašanja ne dolazi u obzir. Možda više nikada nećeš raditi sa tim ljudima, ali nikada ne znaš s kime će oni u budućnosti raditi i koga sve znaju. Priče se brzo šire, pogotovo loše. A epitet „neurotične bivše zaposlenice“ nigdje ti neće osigurati novo radno mjesto.

2. Depresija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kloni se pesimista i okruži se pozitivnim ljudima što je više moguće. Sada ti više nego ikad trebaju oni koji ti mogu pomoći na bilo koji način, a ne oni koji će ti ubijati nadu. Također, pripremi se na pauzu koja će uslijediti. Rijetki su slučajevi u kojima se odmah nađe drugi posao. No, najvažnije je da nikad ne posumnjaš u vlastite sposobnosti. Kad tad ćeš dobiti novu priliku i zato je važno da si pesimizmom ne uništiš šanse za dobivanje novog posla.

3. Gubljenje vremena


Gubitak posla shvati kao priliku za novi početak. Jest da je to puno lakše tamo gdje ne vlada ovolika nezaposlenost, ali pokušaj to vrijeme iskoristiti za razmišljanje što bi doista željela raditi u životu te kako da to postigneš. Možda je vrijeme da se posvetiš nekom svom poslovnom projektu, što će ti vratiti samopouzdanje. Sretno!
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara