Kako se nositi s konkurencijom na poslu?

Foto: Prudence

KONKURENCIJA s kolegama na poslu nije ugodna, no postoje načini kako da se što lakše nosiš s njom.

1. Budi svjesna toga
 
Ignoriranje nije jedan od načina kako se lakše nositi s konkurencijom, zato je vrlo važno da budeš svjesna svega što se događa oko tebe. Neki će se koristiti najprljavijim trikovima da postignu što žele, zato moraš biti jako pažljiva. Također, prihvati činjenicu da je to normalno i to ne samo na tvom radnom mjestu.
 
2. Usporedba
 
Iako su nam mame govorile da se ne smijemo uspoređivati s drugima, to ponekad može biti od velike pomoći. Nakon što postaneš svjesna konkurencije, možeš usporediti svoje vještine s njihovima. Tako možeš prepoznati njihove slabosti, ali i one vlastite te puno naučiti.
 
3. Prijateljski stav
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uvijek održavaj dobar odnos s konkurencijom, makar ste svjesni da je to sve gluma.  Pozdrav, smiješak i minuta razgovora nikome neće štetiti, a to će bar malo poboljšati vaše odnose i učiniti stvari lakšima.
 
4. Poveži se s drugima
 
Pogreška koju čini većina ljudi na radnom mjestu je ta što se druže samo s onima s kojima izravno rade. No, važno je povezati se i s ostalima, bez obzira na položaj i stručnost, jer nikad ne znaš tko ti sve može pomoći, kad pomoć zatreba.
 
5. Daj sve od sebe
 
Kad je u pitanju konkurencija na poslu, nema zabušavanja. Bit će potrebno puno rada i truda i neće biti lako, ali ne želiš da te netko od njih zamijeni, zar ne? Zato nemoj dopustiti da konkurencija utječe na tvoju učinkovitost.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara