Kraj vladavine krzna? I noćni klubovi stali u obranu životinja!

Foto: Screenshot Youtube

NOĆNI klubovi počeli su provoditi novu politiku.

Barem je to učinio jedan eklskluzivni u Londonu, koji je odlučio zabraniti ulaz svim onima koji nose pravo krzno.
 
Iako je u otmjenim noćnim klubovima dress code, koji svima ostavlja utisak kakvi se gosti unutra zabavljaju, itekako poželjan, londonskom Mahiki klubu to nije bitno, barem kada je u pitanju pravo krzno.
 
Noćni klub Mahiki, poznat po celebrity i gostima "plave krvi", prvi je klub koji je zabranio krzno. Njihov neonski znak darovala je udruga PETA, a u sebi sadrži i prekriženu riječ "fur" (krzno). Umjesto narukvice ili žiga, gosti će na ulazu dobivati bedževe "No fur", a onima koji će pokušati testirati redare, ulaz će biti zabranjen. 
 
Prema novim pravilima, umjetno krzno još uvijek je dozvoljeno. PETA i Mahiki tako su odlučili raditi pod sloganom "briga nas tko ste, ako nosite krzno, bezosjećajni ste i ne možete ući".
 
Možda im je kao inspiracija poslužila britanska pjevačica Rita Ora, koja se nedavno zabavljala u Fendijevoj 50 tisuća dolara vrijednoj bundi.
 
Podsjetimo, u rujnu prošle godine West Hollywood postao je prvi gradić u zemlji koji je zabranio prodaju pravog krzna u high street trgovinama. Je li to znak da krzno polako dolazi do istrebljenja?
 
Mali je to korak, no ovo su svakako dobre vijesti. Slažete li se s nama?
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara