Lijepa i sjajna kosa: 5 savjeta za brinete

Foto: Love Magazine

ISTRAŽIVANJA kažu kako najveći broj žena u svijetu ima smeđu kosu, a premda je, u pravilu, najjednostavnija za održavanje, i ona može djelovati zapušteno te izgubiti sjaj.

Donosimo 5 super savjeta za njegu smeđe kose:

1. Nabavi šampon za smeđu kosu

Bez obzira na to bojiš li kosu ili ne, šampon za smeđu kosu super je stvar jer tvojim uvojcima pruža beskrajan sjaj i malo dodatne boje. Savjetujemo da ga koristiš uz hidratantni regenerator koji će kosu osigurati vlagu.

2. Održavaj pravi nijansu

Jednom kad pogodiš idealnu boju, dopusti kosi da se odmori te nekoliko mjeseci farbaj samo izrast. Kosa će ti izgledati lijepo i zdravo jer neće biti pretjerano izložena kemikalijama.

3. Riješi se zelenog odsjaja

Plivaš li često u bazenu, moguće je da imaš zelenkasti odsjaj. Riješi ga se sljedećom mješavinom: u malo vode ubaci 2 aspirina i limunov sok od pola limuna.

4. Suhi šampon za smeđu kosu

Umjesto klasičnog, nabavi suhi šampon za smeđu kosu. Spasit će te u hitnim situacijama, dodati volumen, a neće ostaviti bijele tragove na kosi.

5. Poigraj se pramenovima

Smeđa kosa često zna dosaditi, no ako ti najbolje pristaje savjetujemo da se, umjesto drastičnih promjena, samo poigraš plavkastim pramenovima ili onima boje meda.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara