Ljubavne lekcije koje smo morale naučiti iz vlastitog iskustva

Foto: Screenshot Youtube

SVAKAKO bi nam bilo puno lakše da smo slušale starije, pametnije i iskusnije, ali i ovako smo nešto naučile. Na teži način, doduše, ali smo naučile.
 
1. Da se želi javiti, javio bi se
 
Ali ne, mi ćemo prvo naći sto i jedan izgovor zašto se nije javio, razbijati glavu s time, uz ozbiljne i zabrinjavajuće promjene raspoloženja. Ako Chris Brown pored svih poremećaja, rehabilitacija, pisanja pjesama i čega sve ne, stigne svaki dan slati poruke Rihanne, stigne i Luka s Ravnica.
 
2. Druga je uvijek druga
 
Štogod dotični obećavao, obećavao i još malo obećavao, ako si druga, to ćeš i ostati u 99 posto slučajeva. Navika nije druga riječ za prekid, već za nadomještanje onoga što fali, ali bez radikalnih promjena. Prema tome...
 
3. Nakon jednog kretena, dolazi drugi
 
Niti jedna do svog princa nije došla preko samo jednog konja. I kad si obećaš da nećeš više nikad pasti na takvog jednog, past ćeš na još minimalno jednog. No, sve je to dio procesa zvanog "jednog ću dana zbog takvih cijeniti onog koji vrijedi". Sjedi, pet.
 
4. On se neće promijeniti
 
Zapravo je stvar vrlo jednostavna i u potpunosti ovisi o tebi - hoćeš li prihvatiti stvari koje te smetaju na njemu i zadovoljiti se sa srećom koja (očito) nije potpuna ili skupiti hrabrosti i potpunu sreću pronaći negdje drugdje? I pritom ne mislimo na stvari poput njegovog hrkanja ili "operiranosti" protiv ostavljanja prljavog veša na za to prikladno mjesto.
 
5. Nikad poslije neće biti kao na početku
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
I što se prije pomiriš s tim, bit će ti lakše. Seksa će biti sve manje, glupih svađa sve više. Vrlo često neće ni primijetiti tvoju novu frizuru, haljinu ili čak tebe u istoj prostoriji itd. itd. A kad bolje razmisliš, možda ti s njim fali ona početna zaljubljenost i leptirići u trbuhu, no sa svakim ćeš nakon nekog vremena ponovno doći na isto. To ne znači da te on više ne voli, samo je sad sve drugačije i ležernije. I to ima svoje prednosti!
 
6. Tko jednom prevari, opet će
 
U međuvremenu će se ispričati, lijevati suze, možda i pisati pjesme uz "Best of Celine Dion", oprati tavu bez masnih ostataka, a onda će napraviti isto. Nakon toga će se ispričati, plakati... Tako je to s ljudskom prirodom, a borba protiv nje jednaka je borbi s tri vjetrenjače. 
 
7. Svaki lonac nađe poklopac
 
Sjeti se koliko bi ti bilo lakše da si poslušala mamu kad je rekla da tamo gdje je jednom puklo, opet će. Još uvijek postoje normalni dečki, ali nas takvi privuku na samom kraju. Teorije o starosti uz brdo mačaka i niti jednog muškarca smislili su šaljivi, a ne ozbiljni ljudi. Ili holivudski producenti, nismo sigurni.
 
8. Ljubav "na silu" nije ljubav
 
Velika je razlika između veze u koju uđeš iz ljubavi i one u koju ulaziš po potrebi, odnosno zbog straha od samoće. I dok prva ima nekakve šanse, druga nema uopće i to se neće promijeniti ni s vremenom ni određenim gestima. Druga opcija sinonim je za čisto gubljenje vremena.

9. "Ostat ćemo prijatelji"
 
"Ma hoćemo vraga!"
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara