Male tajne uspješnih žena

Foto: Marks & Spencer

SVATKO ima svoju definiciju uspjeha. No, na putu do njega postoji nekoliko zajedničkih osobina uspješnih ljudi.

Osim što puno rade, vjeruju u sebe i svoj rad te nikad ne odustaju, uspješne žene imaju još nekoliko malih tajni, zbog čega su tu gdje jesu. Mi ti donosimo neke od njih.
 
1. Ne pokušavaju biti savršene
 
Prema pisanju Huffington Posta, težnja savršenstvu dovodi do nezadovoljstva, koje bi nas moglo puno stajati, jer opće je poznato da ništa nije savršeno.
 
2. Strast
 
Koliko god bili pametni i vješti u nečemu, ako ne osjećamo baš nikakvu strast prema svom poslu, nema ni motivacije, koja je ključna za uspjeh. Uspješne žene vole to što rade.
 
3. Partner koji ima razumijevanja
 
Teško da ćete susresti ženu koja je uspješna, a nema podršku svog partnera. Druga i jedina opcija je da je slobodna. Zato, partneri koji nemaju razumijevanja za posao koji one rade, kod ovakvih žena nemaju šanse.
 
4. Rizik je dio posla
 
Drugim riječima, tko ne riskira - ne profitira. Uspješne žene to znaju te se ponekad odvaže sve staviti na kocku, pa što bude. Jednako je i s neuspjehom. Kad se dogodi, one ga prihvaćaju i odmah kreću dalje. Kao dobar primjer može poslužiti "mama"" Harryja Pottera, J.K. Rowling, koju su izdavači odbili čak 12 puta, prije nego ju je jedan prihvatio, što je bilo sasvim dovoljno.
 
5. Aktivnost
 
Uspješne žene brinu o sebi. Paze na prehranu i vježbaju, jer znaju da je redovita tjelovježba odličan "ispušni ventil". One znaju da svaka od nas treba vremena za sebe, pa makar to podrazumijevalo i jedan sat u danu.
 
6. Kontakti i prijateljstva
 
Žene koje imaju svoje karijere znaju da sa svima treba biti dobar, jer nikad ne znaš tko ti sve i kako može pomoći. Također, kvalitetni prijatelji i podrška istih, čine nas sretnijima i zadovoljnijima.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara