Modna oluja: Marc Jacobs zatvorio New York Fashion Week glamuroznim spektaklom

Foto: Instagram

"OVO nije apokalipsa. Ovo je samo predivna noćna mora!", izjavio je Marc Jacobs za Telegraph nakon svoje jučerašnje revije te tako savršeno opisao kaotični show kojim je završio Fashion Week u New Yorku.

Pistom posipanom šljokastim crnim pijeskom, u Marcovim su kreacijama, sinoć odvažno koračale brojne manekenke s Carom Delevingne na čelu, a sam dojam "mračne fantazije" pojačale su munje koje su u to doba sijevale nad New Yorkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jacobs je još jednom iznenadio svoju vjernu publiku prikazavši sasvim neočekivanu proljetno/ljetnu kolekciju, prepunu tamnih boja, haljina u viktorijanskom stilu i zanimljivih "teških" materijala i ukrasa.

Zgodni dizajner objasnio je i zašto je odabrao tamne boje za proljeće i ljeto: "Pogledao sam po uredu i vidio kako svi moji kolege nose crno ili tamnoplavo. Nije važno je li proljeće ili ljeto. Ne poznajem niti jednu osobu koja nosi bijelo od glave do pete. Većina ih čak ni ne nosi pastelne boje."

Kako bi postigao željeni "surfer punk" look, Marc je za sve manekenke naručio kratke perike, a sam je pomogao i pri šminkanju!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara