Modni intervju: Upoznajte Ivu Horvat, dizajnericu nakita "Bead It On"

Modni intervju: Upoznajte Ivu Horvat, dizajnericu nakita "Bead It On"

Foto: Privatna fotografija

NAŠA dopisnica Dalia Mihaljević uvijek je u potrazi za zanimljivim modnim trendovima i detaljima koji nisu izrađeni "na traci" pa je posjetila mladu dizajnericu Ivu Horvat koja postaje sve poznatija po nakitu "Bead ItOn" i saznala sve o njezinom nakitu.

Iva Horvat mlada je Koprivničanka, diplomirana magistrica informatike koja je svoju pravu ljubav pronašla u izradi unikatnog nakita. Njen nakit nosi naziv "Bead ItOn", a ime je dobio prema pjesmi Michaela Jacksona "Beat Ii". Riječ beat preoblikovala je u bead (perlica), a dodatkom "ItOn" nastao je njen modni imperativ – naperlaj se!

Glumica Doris Pinčić Rogoznica njezin je najveći celebrity fan, a djevojke su u posljednje vrijeme apsolutno zanesene njenim ogrlicama.

Iva izrađuje svoj nakit sama, uz povremenu pomoć sestre, majke i prijateljice koje joj uskaču kada ima previše narudžbi koje mora isporučiti u kratkom roku jer kako kaže – "Kupac uvijek mora biti na prvom mjestu jer zadovoljni kupac je najbolja reklama".

1. Pratiš li trendove u svijetu nakita?

Pratim trendove u svijetu. Uvijek me to zanimalo, te često analiziram dizajnere, njihove kolekcije i poveznice koje njima grade. Stvarno mi je zadovoljstvo pratiti što ima novo, ne pratim to "zato što moram". Mislim da je to također recept za uspješnije poslovanje. Naravno, potrebno se na neki način informirati o tome što je trenutno 'in' ali je svakako vrlo bitno proizvodu dati svoj osobni touch.

2. Što tvoji kupci najviše vole u tvojoj ponudi i kakav je njihov feedback?

Prema dosadašnjem iskustvu mogu reći kako kupci najviše vole ogrlice na kojima kombiniram nekoliko različitih materijala – primjerice lance isprepletene kožom, perlama i kristalima. Kupci su stvarno zadovoljni mojim radom, često mi se javljaju nakon kupnje kako bi izrazili svoje zadovoljstvo, a ono što je najbitnije vraćaju se po još, što mene čini neizmjerno sretnom. To je ono što me tjera da svakim danom budem još bolja i bolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Koliko ti je važno biti jedinstvena i što čini posebnost tvog rada i tvojih proizvoda?

Stvarno mi je jako bitno ostati jedinstvena kod onog što radim, a posebnost mojih proizvoda je u tome što stvarno, ali stvarno svaki od njih ima dušu. Uz to, jako dobro mogu pročitati osobu i pretpostaviti što bi bio idealan komad nakita za nju. Tu već govorimo o određenoj personalizaciji samih proizvoda što nije moguće u trgovinama masovne proizvodnje. Iako nam takve trgovine konkuriraju cijenom, kvaliteta i srce samih proizvoda je daleko iznad.

4. Baviš li se još nečime osim izradom nakita?

Iako je ovo miljama daleko od moje prave profesije, izrada i prodaja nakita trenutno je moj broj jedan. Ranije sam mogla reći kako je to hobi, a sada mogu reći kako je moj hobi moj pravi posao. Nema ljepšeg nego pretvoriti hobi u posao i još pri tome zarađivati. Čak bi mogla reći kako je to luksuz kojeg si rijetko tko može priuštiti i iznimno sam sretna i zahvalna što je mi je pružena ta prilika. Nikako to ne bi uspjela bez podrške svojih bližnjih te naravno, divnih ljudi koji svakodnevno kupuju moje rukotvorine.

5. Kakvi su ti planovi za budućnost?

Ništa me ne bi učinilo sretnijom od činjenice da se "Bead ItOn" fizički još više proširi. Koprivnica nije velika tako da ovdje nema potrebe za otvaranjem više od jednog dućana, ali je zato Zagreb pravi izazov. Ono što je trenutno najveći problem kod širenja je činjenica kako je svaki komad nakita ručno rađen što znači da svaki oblik širenja zahtjeva još koji par ruku koji će ga izrađivati. U svakom slučaju, širenje je planirano u bližoj budućnosti, samo još nisam sigurna na koji način. Prvo zadatak koji imam je pronaći mlade kreativke željne učenja, kako bi ih podučila svojim malim tajnama! :)
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara