Modni stručnjak Viktor Drago u Rovinju će održati radionicu o fotografiji

Modni stručnjak Viktor Drago u Rovinju će održati radionicu o fotografiji

Foto: Press Foto

SLAVNI hrvatski modni stručnjak i osnivač najpoznatijeg domaćeg modnog događanja, Cro-à-Portera, u Rovinju će nadolazećeg vikenda održati zanimljivu radionicu.

Naime, 03.05.2014. Drago će u tom prekrasnom gradu održati radionicu "Emotions in Fashion" na temu modne fotografije, u sklopu Rovinj Photodaysa.

Radionica je namijenjena svim profesionalnim fotografima, zaljubljenicima u fotografiju te fotografima početnicima. Viktor Drago, utemeljitelj i kreativni vođa modnog projekta Cro-à-Porter, okupit će iznimne stručnjake iz svijeta mode, top modele, make up majstore, profesionalce za kosu te najbolje kolekcije domaćih dizajnera kako bi mladim fotografima što vjernije prikazao čari modne fotografije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na ovoj radionici svi prijavljeni imat će uvid u sve faze stvaranja modne fotografije, editorijala ili velike kampanje, počevši s pripremom seta i modela za snimanje pa sve do posljednje faze, samog snimanja i nastanka prave modne fotografije te obrade i pripreme za tisak. Fotografi će u grupama snimati avangardne modele, visoku modu te street style, a uz predavanja i savjete najboljih modnih stručnjaka, vrata modnog svijeta mogu se otvoriti baš njima. Najbolji materijali objavit će se kao modni editorijal u magazinu Grazia na čak 10-ak stranica. Ovo je iznimna prilika za sve ljubitelje modne fotografije koji iz prve ruke žele saznati sve trikove i tajne modnog svijeta.

"Ideja ove radionice je mladim ljubiteljima fotografije i fotografima pružiti jedinstveno iskustvo. Želja nam je sagraditi set za sve one koji izbliza žele iskusiti ili samo vidjeti kako izgleda stvaranje jedne modne kampanje te dati priliku mladim ljudima da razgovaraju s profesionalcima iz modnog svijeta, čuju njihove savjete, iskustva i početke. Možda upravo ovi razgovori stvore jednu novu generaciju modnih profesionalaca koji će svojim talentom zaslužiti mjesto u modnom svijetu", izjavio je Viktor Drago.

Viktor Drago jedno je od najistaknutijih imena domaće modne scene. Utemeljitelj je i kreativni vođa modnog projekta Cro-à-Porter s velikim iskustvom u modnoj produkciji stečenim u višegodišnjem radu izvan granica Hrvatske (Milano, London). Na modnoj sceni Hrvatske aktivno sudjeluje i u ulozi modnog urednika (u časopisima Gloria, Gloria Glam, Playboy) i suradnika magazina (Elle, Story, Grazia te u aktualnom izdanju jordanskog glossy časopisa Magazin Q).

Drago paralelno surađuje s poznatim i stranim i domaćim fotografima - Andrea Klarin, Paco Peregrin i Douglas Friedman, Mladen Šarić, Mare Milin, Marko Grubišić, Boris Poljičanin, Šime Eškinja, Tomislav Dolenec, Jelena Balić, Goran Matijašec, Danijel Galić i Joanna Paciorek samo su neka od poznatih fotografskih imena s kojima surađuje u ulozi kreativnog vođe te stilista na modnim snimanjima i osmišljavanjima modnih kampanja i editorijala. I samostalno se profesionalno bavi modnom fotografijom te je do sada objavio velik broj modnih editorijala i kampanja. Također se bavi i komercijalnim projektima - kao kreativni autor i režiser spotova (Severina, Nina, Tony Cetinski) i naslovnica albuma (Nina Badrić, Severina, Tony Cetinski, Gibonni i dr.)

Njegov poznati Cro-à-Porter prvi je domaći tjedan mode koji je postavio na hrvatsku scenu svjetske standarde predstavljanja autorskih kolekcija domaćih dizajnera te uveo  revolucionarne pomake u produkciji. S dvije sezone godišnje, Cro-à-Porter je ujedno i projekt s najdužom tradicijom u Hrvatskoj - utemeljen je 2003.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara