Najčešće pogreške pri pisanju životopisa

Najčešće pogreške pri pisanju životopisa

Foto: Shutterstock

SCOTT Thompson, izvršni direktor Yahooa, dao je otkaz nakon što se saznalo da je u njegov životopis bila uvrštena diploma iz informatike koju je lažirao. Znamo koliko laganje potencijalnom poslodavcu može biti štetno, no postoji još nekoliko grešaka na koje bi trebala pripaziti, a koje pri pisanju životopisa često previdimo:

Tipfeleri

U slučaju da poslodavac u tvom životopisu primijeti greške, vjerojatno je da će zaključiti kako ne pridaješ dovoljno pažnje detaljima te da si nemarna osoba. Prođi kroz životopis više puta i proslijedi ga najmanje još troje ljudi kako bi provjerili je li tebi štogod promaknulo.

Pogrešno ime datoteke

Tvoj će poslodavac sigurno primijetiti i naziv datoteke koje mu šalješ pa pripazi da ne bude nešto tipa "xyz" već da sadržava tvoje ime i prezime. Ljudima koji čitaju zamolbe lakše je sortirati takve datoteke nego što je to slučaj s onima koje više-manje zvuče isto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neprikladna e-mail adresa

Moraš obratiti pažnju na svoju e-mail adresu i pobrinuti se da zvuči profesionalno. "Malaplava84" apsolutno nikome ne može zvučati ozbiljno.

Suvišne informacije

Navođenje suvišnih informacija koje nisu bitne za prirodu posla na koji se prijavljuješ gubitak je vremena za tvog potencijalnog poslodavca. Sažete rečenice s najosnovnijim informacijama sigurno su bolje rješenje od eseja o slobodnim aktivnostima.

Navođenje radnih mjesta na kojima si se zadržala (pre)kratko

Trebala bi razmisliti o uklanjanju popisa poslova na kojima si se zadržala po svega par mjeseci jer to poslodavcu govori da ti se oko radnog mjesta ne da pretjerano truditi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara