Najvažniji dijelovi tvog stana koje ne smiješ zaobići velikim proljetnim čišćenjem

Foto: weheartit

USKORO nam stiže proljeće, a time i tradicionalno veliko čišćenje doma.

No, znaš li koji su to najprljaviji dijelovi stana, koje nipošto ne smiješ zaobići?
 
1. Zidovi
 
Oni su apsolutni broj jedan na ovom popisu, jer tijekom godine uhvate najviše prljavštine, a jedna su od najvećih površina u stanu. Iako je potrebno vrijeme da ih se očisti, rezultat je spektakularan, jer će čitava prostorija odmah izgledati čišće.
 
2. Zavjese
 
Zavjese također hvataju puno prašine. Neke mogu biti oprane kod kuće, no neke zahtijevaju kemijsko čišćenje. To moraš obavezno prethodno provjeriti kako posao ne bi napravila polovično.
 
3. Lampe
 
Još jedna od stvari koje ljudi primijete kad dođu u nečiji stan, jer je prljavštinu na njima lako vidjeti. No, dobra je vijest što se one lako čiste i nije potrebno dugo vremena.
 
4. Podovi
 
Ako imaš drvene podove, možda ih neće biti nužno obuhvatiti velikim proljetnim čišćenjem. No, potpuno je drugačija stvar s tepisima. Oni se jednako tako mogu usisati, ali to za njih ne znači dubinsko čišćenje. Bilo da se odlučiš očistiti ih sama ili negdje profesionalno, oni su važan dio proljetnog čišćenja.
 
5. Ormari
 
I to mislimo na vađenje robe iz ormara i čišćenje unutrašnjosti, a ne samo da istu uredno posložiš. Mnogim je ljudima to najdraži dio proljetnog čišćenja, jer u to vrijeme se većina rješava stare i nepotrebne robe, a nakon toga se osjećaju bolje i lakše.
 
6. Kuhinjski elementi
 
To je posao koji možeš završiti dosta brzo, a zbog njega će cijela kuhinja izgledati bolje i lakše ćeš se snalaziti u njoj.
 
7. Prozori
 
I to u kombinaciji sa za to predviđenim sredstvom za čišćenje i novinama, koje su puno bolji i učinkovitiji izbor nego obične krpe. No, prozore ne smiješ zaboraviti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara