Napravi sama svoj kruti parfem

Napravi sama svoj kruti parfem

Foto: Kilian

KRUTI parfemi načinjeni su u potpunosti od prirodnih sastojaka, nanose se poput balzama, savršeni su za osjetljivu kožu i stanu u svaku torbicu.

Parfem je bitan dio kozmetičke torbice svake žene, a onaj pravi je poput neizostavnog dijela nečije osobnosti. Bilo da si već našla svoj idealni miris ili još eksperimentiraš isprobaj ovaj recept i napravi svoj jedinstveni parfem.

Najteži dio je pronaći idealnu kombinaciju mirisa, no ako počneš s jednostavnim mirisima polako ćeš naučiti koji se mirisi slažu i tako stvoriti svoju kombinaciju.

Sastojci koji su ti potrebni su: po 2 čajne žličice pčelinjeg voska i maslinovog ulja, 40-ak kapljica esencijalnog ulja po tvom izboru i mala posudica za finalni proizvod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prati ove jednostavne korake:

1. Najbolje je krenuti s jednom vrstom esencijalnog ulja, ali ako već znaš koju kombinaciju želiš - prvo izmiješaj esencijalna ulja u zasebnoj posudi. Miris će biti jak, no razblažit će se kada sve sastojke umiješaš.

2. Zagrij posudu s vodom na koju ćeš položiti drugu posudu za miješanje parfema. Stavi pčelinji vosak, a kada se otopi dodaj i maslinovo ulje. Miješaj dok se sve temeljito ne otopi i dobro ugrije.

3. Makni posudu s vatre i brzo ulij esencijalna ulja. Dobro promiješaj! Brzina je ključna jer će se smjesa brzo stvrdnuti (ako se to dogodi vrati posudu na vatru, ali samo na kratko kako mirisna ulja ne bi isparila).

4. Pažljivo prelij parfem u već pripremljenu posudicu, sačekaj još 10-ak minuta i tvoj parfem je gotov!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara