Njegovane ruke i na minus 5

Foto: Shutterstock

RUKE su ti neopisivo suhe zbog hladnoće i vjetra? Zimi često pazimo na kožu lica, no potpuno zaboravljamo na njegu ruku što je velika pogreška jer ruke, baš kao i lice, sve pamte. Ipak, nikad nije kasno da počneš brinuti o svojim rukama, a mi ćemo ti u tome pomoći uz nekoliko praktičnih savjeta:

1. Pranje ruku

Vruća voda isušuje ruke pa ih radije peri u mlakoj vodi. Odaberi neki hidratantni sapun ili sapun s dodatkom maslinova ili bademova ulja.

2. Krema za ruke


Kremu za ruke nanosi nekoliko puta dnevno, najbolje odmah nakon pranja ruku. Imaš li jako ispucale ruke, odaberi malo masnije kreme. Ako već imaš njegovane ruke, lagana hidratantna krema bit će dovoljna.

3. Pamučne rukavice

U gotovo svakoj drogeriji možeš nabaviti pamučne rukavice za ruke za petnaestak kuna. Nekoliko puta na tjedan, prije spavanja nanesi debeli sloj kreme ili vazelina na ruke, dobro utrljaj te navuci rukavice i ostavi ih preko noći.

4. Pazi na zanoktice


Razna ulja i kreme za zanoktice sigurno djeluju, no nespretni su za nanošenje pa ih mnoge cure ne koriste dovoljno često. Radije nabavi "olovku za zanoktice" u kojoj se već nalazi serum za omekšavanje. Možeš je nositi u torbici i nahraniti područje oko nokta nekoliko puta na dan bez problema.

5. Nikuda bez rukavica

Čak i ako ti je mrsko nošenje rukavica, na vjetar i zimu nikako ne izlazi bez njih. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara