Odlična grill ideja: Pečeni kukuruz s 3 vrste umaka

Foto: Pinterest

AKO ste se ti i tvoje društvo danas odlučili za roštiljanje, donosimo odličnu ideju što da poslužiš uz meso.

Što ti je potrebno?
 
4 kukuruza
6 šalica hladne vode
Konopac
 
Povuci kukuruzne ljuske prema dolje, ali ih nemoj potpuno maknuti. Dobro očisti kukuruz, a ljuske zatim vrati na svoje mjesto i dobro zaveži konopcem. Umoči kukuruz u hladnu vodu na 10 minuta, kako bi zaštitila ljuske od gorenja. Zatim stavi kukuruz na vrući roštilj i peci 15 minuta, povremeno okreći te nakon toga potpuno ukloni ljuske.
 
1. Sa slaninom
 
Premaži light majonezu po još uvijek toplom kukuruzu, a zatim ga uvaljaj u pola šalice naribanog sira te dodaj malo nasjeckane slanine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
2. Mexicano
 
Light majonezu stavi na još uvijek topli kukuruz, a zatim ga uvaljaj u pola šalice zdrobljenog feta sira te dodaj malo chillija.
 
3. Pizza
 
Nasjeckaj dvije rajčice na ribežu te zatim u to umiješaj dvije žlice sitno nasjeckanog parmezana, pola žlice sitno nasjeckanog bosiljka i 1/4 žlice soli te zatim time premaži topli kukuruz.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara