Oni malo manje: I muškarci i žene loši su u prepoznavanju flerta

Oni malo manje: I muškarci i žene loši su u prepoznavanju flerta

Foto: Michael Kors

AKO ti se koji put dosad dogodilo da nisi bila sigurna da li se sviđaš nekom dečku, ne brini, nisi jedina.

U prilog tome ide istraživanje sa Sveučilišta Kansas, koje je otkrilo kako su ljudi općenito jako loši u otkrivanju znakova flerta. U njemu su sudjelovala 52 heteroseksualna para, koji se nikada prije nisu upoznali.
 
Za vrijeme trajanja eksperimenta morali su zajedno sjesti na otprilike 12 minuta i pričati. Prethodno im je rečeno da su tu zbog istraživanja u vezi ostavljanja prvog dojma, a kasnije su bili ispitani o tome da li misle da je osoba s kojom su razgovarali flertovala s njima.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rezultati su pokazali da je 80 posto ispitanika bilo u pravu kada su rekli da osoba preko puta njih nije flertovala s njima te su time dokazali da to mogu prepoznati bez problema. No, posve je drugačije bilo s prepoznavanjem flerta: samo 36 posto muškaraca i 18 posto žena točno je procijenilo da li je druga strana zainteresirana.
 
Zašto su se muškarci pokazali kao uspješniji u tome? Žene su puno direktnije od muškaraca kada zavode pa je muškarcima lakše prepoznati znakove. "Ako mislite da netko nije zainteresiran za vas, vjerojatno imate pravo. Ali, ako je zainteresiran, vrlo vjerojatno to niste ni primijetili", zaključak je istraživanja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara