Pažnja! Čuvaj se ovisnosti o "savršenom društvenom životu"

Foto: Instagram

LIJEPA si, zabavna i superpopularana. Svaki dan dobivaš više poziva na kave nego neki u cijelom tjednu, a tvoji profili na društvenim prepuni su fotki sa nezaboravnih izlazaka i destinacija...

Čestitamo, imaš popularnost za kojom svi žude, no jesi li znala da te ovisnost o idealnom društvenom životu može činiti - nesretnom?

Stručnjaci kažu kako želja za stalnim boravkom u društvu te prečesto objavljivanje fotografija s ludih provoda može značiti strah od samoće i izbjegavanje problema s kojima bi se osobe navikle na ovakav način života trebale suočiti.

Ponekad do nagle želje za izlascima i pokazivanjem svog "savršenog života" dolazi zbog nekog gubitka poput prekida veze ili smrti voljene osobe, a ponekad zbog bojazni da ćemo biti odbačeni od društva ako na Facebooku svaki dan ne objavimo neku "ludu fotografiju".

Ovaj problem lako je riješiti, potrebno je samo malo predanosti i volje. Shvatiš li da si ovisna od izlascima i društvenim mrežama, rezerviraj nekoliko dana u tjednu samo za sebe i slobodno vrijeme provedi čitajući knjigu, uživajući u opuštajućim tretmanima, gledajući serije, isprobavajući nove recepte...i ništa od toga nemoj staviti na Instagram. Za nekoliko tjedana osjećat ćeš se mirnije, zadovoljnije i sretnije.

Kako prepoznati da si ovisna o "savršenom društvenom životu":

1. Veći dio dana provodiš smišljajući što ćeš objaviti na društvenim mrežama

2. Fotke i komentare objavljuješ isključivo sa željom da dobiješ puno likeova

3. Ne možeš zamisliti vikend proveden kod kuće

4. Ludiš kad ostaneš bez interneta ili kad ti se baterija na mobitelu isprazni

5. Za izlaske biraš samo "it mjesta" u gradu

6. Više ne izlaziš s prijateljicama koje ne idu na najpopularnija mjesta

7. Odlaziš na mjesta na kojima ti ne odgovaraju ni ljudi ni glazba, samo kako bi bila viđena

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara