Pet pravila maskare

Pet pravila maskare

Foto: Black book magazine

MASKARA je jedan od najboljih prijatelja svake cure jer nam pomaže da istaknemo ono najvažnije na licu - naše oči. Dobra maskara zlata vrijedi, pa je stoga važno pronaći onu pravu i poštovati osnovna pravila ovog važnog kozmetičkog proizvoda.

1. Nemoj štedjeti na maskari


Za dobru maskaru isplati se izdvojiti novac. Kvalitetna maskara sadrži kvalitetnu četkicu i teksturu pa će tako tvojim trepavicama dati volumen, duljinu i uvijeni efekt, a pritom se neće razmazivati niti grudati. Ne kažemo da za maskaru trebaš izdvajati svote od nekoliko stotina kuna, ali svakako je stavi na popis stvari koje ne kupuješ po najnižim cijenama.

2. Kupi maskaru koja odgovara tvojim trepavicama


To što je tvojoj frendici koja ima dugačke i ravne trepavice jedna maskara izvrsna, ne znači da će jednako dobra biti i tebi koja imaš kratke i uvijene trepavice. Maskaru kupuj isključivo prema efektu kojeg želiš postići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3. Nemoj zaboraviti donje trepavice

Premda mnoge cure često ne šminkaju donje trepavice, vizažisti upozoravaju da je njihovo obrubljivanje puno ljepše i nježnije od obrubljivanja oka crnom olovkom. Namazane trepavice na donjim kapcima lijepo će otvoriti tvoje oko i dati mu svjež izgled.

4. Čuvaj svoju maskaru


Sa neurednom maskarom dolazi i rizik od raznih upala pa pazi da je uvijek do kraja zatvorena i da je držiš na čistom i suhom mjestu.

5. Smeđa boja itekako pristaje svima


Mnoge cure zaziru od smeđe maskare, no ona često daje nježan izgled koji također može djelovati glamurozno i seksi. Isto tako, smeđa maskara djeluje manje agresivno, pa tako i cijelo lice izgleda mlađe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara