Prevara ubija, kažu doktori: Ima li boljeg razloga za vjernost?

Prevara ubija, kažu doktori: Ima li boljeg razloga za vjernost?

Foto: HelloBeautiful

MUŠKARCI koji varaju žene izlažu se većem riziku od srčanog udara, kažu stručnjaci u Italiji. Osim što je ovo vrhunski primjer karme, možda natjera neke nevjerne muškarce da zakopčaju hlače i pokupe se doma ženi.  Muškarac u Georgiji star samo 31 godinu umro je usred seksa u troje, a niti jedna od žena u krevetu nije bila ona koja dijeli njegovo prezime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doktori kažu da seks sam po sebi nije ubojica, te čak potiču muškarce da ga češće prakticiraju zbog koristi koje ima za zdravlje. Seks sa nekim tko nije vaša partnerica, s druge strane, uvodi u priču brojne komplikacije. Muškarci često biraju ljubavnice koje su mlađe od njihovih žena, što znači da s njima vjerojatno izlaze plesati, konzumiraju alkohol i žive ritmom koji njihova starija tijela više ne podnose kao nekad.

Uz izlaske i loš utjecaj koji mogu imati na tijelo osobe koja se od njih odviknula, tu je i faktor stresa koji se često povezuje sa skrivanjem i brigom o tome tko vas može vidjeti s ljubavnicom. Razvod, svađa i ostale posljedice koje su moguće ako žena sazna da ste nevjerni samo su dodatni stres koji opterećuje tijelo.

Pitanje je hoće li ovakva istraživanja spriječiti muškarce da varaju svoju ženu, jer rijetko tko razmišlja o riziku kada je ona uzbudljiva strana toliko izraženija. Dobra vijest je da istraživanja nisu spominjala nikakve rizike za žene koje žele malo zabave sa mlađim muškarcima, što ne potičemo ako ste u braku, ali dobro je znati, za svaki slučaj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara