Proljeće pred vratima: Očisti prozore uz pomoć filtera za kavu

Proljeće pred vratima: Očisti prozore uz pomoć filtera za kavu

Foto: Shutterstock

SVATKO od nas posebno ne voli najmanje jedan kućanski posao.

A za neke je to upravo čišćenje prozora. Kako se bliži vikend i imamo malo više vremena, mnoge od nas primit će se čišćenja. Ako spadaš u skupinu onih koji će u nedjeljno prijepodne čistiti prozore, donosimo ti odličan savjet kako da ih očistiš lakše i učinkovitije nego ikad prije.
 
Uobičajeno je da se prozori peru običnom krpicom ili papirnatim ručnicima. No, naš savjet - koristi filtere za kavu.
 
Lako su dostupni, nisu skupi i uz to, ne ostavljaju nikakve tragove, odnosno pamučna vlakna. Plus, s obzirom na njihovu ulogu u procesu kuhanja kave, filteri su dizajnirani da ne pucaju, čak i prilikom dužeg izlaganja vodi. Postupak je isti kao s drugim materijalima, no ovdje bi bilo dobro da uzmeš što veće filtere, koji će ti svakako olakšati čišćenje. Najveći uspjeh korisnici su prijavili s filterima, izvorno namijenjenim za uporabu u restoranima, prenosi MSN. Preporučljivo je i brisanje s više od jednog filtera u isto vrijeme, kako bi se povećala apsorpcijska moć.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Ako i dalje smatraš da filteri od kave ne upijaju dovoljno, pokušaj obrisati prozore na sljedeći način. Nakon raspršivanja tekućine za čišćenje stakla, prvo obriši prozor običnom krpicom, a zatim s filterom.
 
Ni novine, poput filtera, ne ostavljaju vlakna iza sebe, no ovdje postoji jedan drugi problem, a on se zove tinta, koja lako može ostati na gumi oko prozora ili na tvojim rukama. A ako ti se ne sviđa nošenje rukavica tijekom čišćenja, budi spremna na to da se mrlje na tvojim pstima mogu zadržati i do nekoliko dana.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara