Prva udobna štikla: Astronauti i znanstvenici uspjeli napraviti što dizajneri nisu mogli

Prva udobna štikla: Astronauti i znanstvenici uspjeli napraviti što dizajneri nisu mogli

Foto: Screenshot YouTube

IMA ih manje ili više neudobnih, no moramo priznati da niti jednu štiklu ne možemo okarakterizirati kao udobnu cipelu.

Tome je na kraj odlučila stati Dolly Singh, osnivačica modno-tehnološke tvrtke Thesis Couture koja tvrdi da je pronašla formulu za udobnost.

Poduzetna Dolly spojila je modu, znanost i anatomiju i možda pronašla rješenje za učestali problem žena diljem svijeta.

Njezina tvrtka radi na tome da stiletto štikla napokon postane udobna, a kako bi to postigla unajmila je astronaute, ortopede i vrhunske znanstvenike koji bi svojim znanjem trebali pridonijeti ovom projektu.

Umjesto klasične metalne konstrukcije, Dolly i njezini znanstvenici odabrali su kvalitetnu plastiku i polimere, zbog čega bi trebale biti iznimno udobne, najavljuje službena stranica Thesis Couturea.

Naravno, poduzetnica je svjesna činjenice da ni njezine štikle neće biti udobne poput tenisica, ali tvrdi kako će žene osjetiti dramatičnu razliku.

Kostur štikle proizvodit će se u Singapuru, a koža će se nabavljati u Italiji i Brazilu.

Na samom početku prodavat će se u limitiranom izdanju, a 1 500 sretnica moći će ih ugrabiti na jesen 2015., kada će se prvi puta pojaviti u prodaji. Naravno, celebrityji će svoj par dobiti besplatno.

Cijena ovog izuma? 610 funti (oko 6 000 kn)!

Psst! Dolly smatra da će napraviti pravu revoluciju u svijetu ženskih cipela te se nada da će za 5 godina sve cipele biti izrađene uz pomoć njezine formule.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara