Rok trajanja i higijena: Koja je najprljaviji proizvod u tvojoj kozmetičkoj torbici?

Rok trajanja i higijena: Koja je najprljaviji proizvod u tvojoj kozmetičkoj torbici?

Foto: Index Rouge

OD DOBRO opskrbljene kozmetičke torbice još je važnija higijena i način na koji se odnosimo prema našoj šminci.

Neke proizvode godinama ne želimo baciti jer nam se baš sviđa boja ili neodoljiva bočica, no kad pročitaš naš članak i doznaš koje su najprljavije stvari u tvojoj make up kolekciji - sigurno ćeš već danas napraviti veliko pospremanje.

KOREKTOR

S obziom na to da se stvarno često koriste, da dodiruju prištiće, a u većini slučajeva i prste - korektori su jedan od najprljavijih proizvoda. Kako bi osigurala da upravo zbog svoj korektora "protiv prištića", nemaš prištiće - svakih nekoliko dana vrh prebriši maramicom, a ako ima aplikator - isperi ga s malo sapuna i dobro osuši.

Korektori u sticku mogu trajati i do 2 godine, a oni kremasti trebali bi se baciti za 6 mjeseci od otvaranja.

MASKARA

Drugi najprljaviji make up proizvod je maskara. Četkica se stalno vadi iz tubice pa u nju lako ulaze bakterije. Znamo da to ne želiš čuti, ali maskaru bi trebala mijenjati svaka 2 do 3 mjeseca.

PUDER

Zatvorena bočica pudera može trajati i nekoliko godina, pogotovo ako se pravilno čuva, no nakon što se otvori, najbolje je baciti je nakon 6 mjeseci. Čak i ako oznaka na bočici kaže da je rok trajanja 12 mjeseci, budi svjesna činjenice da je puder koji svakodnevno koristiš već pun bakterija. Varijante s pumpicama najbolje se bore protiv prljavštine.

PUDERI I SJENILA U KAMENU

Proizvodi poput pudera i rumenila u kamenu zaista mogu trajati godinama. Jedino je pravilo da ih uvijek dobro zatvaraš nakon upotrebe i da redovito pereš četkice kojima ih nanosiš na lice.

TUŠ ZA OČI


Baš kao i maskare, tuševi su pravi mamac za prljavštinu pa ih treba mijenjati svaka 3 mjeseca.

RUŽ ZA USNE

Ruževi su zaista dugotrajni pa ih u svojoj kozmetičkoj torbici možeš imati i do 18 mjeseci. Naravno, sve ovisi o proizvođači i sastojcima. Znat ćeš da se ruž pokvario kad primijetiš promjenu u boji ili mirisu ili kad postane tvrđi no što je bio.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara