Rukovanje Facebookom nakon prekida: Što najčešće objavljuju bivši parovi?

Rukovanje Facebookom nakon prekida: Što najčešće objavljuju bivši parovi?

Foto: weheartit

ČINI se kako postajemo sve zreliji.

Prema nedavno provedenom istraživanju, objavljenom u časopisu Journal of Social and Personal Relationships, postajemo puno zreliji, barem kada je u pitanju rukovanje Facebookom nakon prekida.
 
U istraživanju je sudjelovalo 200 mladih, koji su prekinuli s partnerom u zadnje 2 godine, a morali su se izjasniti o tome što su objavljivali na svom profilu. Tako je otkriveno da se njih čak 28 posto udaljilo od spomenute društvene mreže, odnosno manje se koristilo njome te su jedva govorili o raspadu svoje veze na njoj.
 
23 posto njih promijenilo je svoj status iz "u vezi" u "single" ili "komplicirano je" ili je uklonilo sve dokaze o svojoj ljubavnoj prošlosti. 10 posto ljudi priznalo je kako redovito "uhodi" bivšeg partnera na Facebooku, što zapravo i nije prevelika brojka, kada bolje razmislimo. 
 
9 posto njih jednostavno je izbjegavalo gledanje profila od bivšeg, odnosno odlučilo se za njegovo blokiranje, kako ne bi primali novosti na svom News Feedu. 8 posto njih nije ništa promijenilo te su se nastavili ponašati kao inače.
 
No, njih 4 posto ipak je otkrilo kako su pisali tužne statuse, izbrisali bivšeg sa popisa prijatelja ili konstantno objavljivali zabavne stvari koje su radili.
 
Mi bi se svakako priklonili onih 28 posto s početka, a ti?
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara