Sedam koraka od "zgodna si" do "volim te"

Foto: Armani

GENIJALNI outfit možda je pomogao da vas primijeti, ali potrebno je malo više da potpuno osvojite njegovo srce. Evo kako ćete novom frajeru pokazati da vas itekako vrijedi zadržati.

Ovdje ćemo govoriti o očitoj stvari (jer ako vam se odnedavno netko sviđa, vrlo ste vjerojatno zaslijepljeni ljubavnom maglicom): ne možete prisiliti čovjeka da se zaljubi u vas. Ako ste vi Cara Delevingne, a on želi Lenu Dunham iz serije "Djevojke" (ili obrnuto), to se nikada neće dogoditi. Ali što ako on već daje naznake da mu se sviđate, a vi to želite pretvoriti u nešto trajno? Ovih sedam savjeta dat će vam najbolje šanse za uspjeh i, znajte, oni ne zahtijevaju da promijenite ijednu stvar na sebi.

1. Oprezno s planiranjem. Često se dogodi da veze koje su imale potencijala završe za nekoliko tjedana. Razlog se krije u sindromu planiranja budućnosti. "Vi ne znate kako ćete se osjećati za šest mjeseci", kaže psihoterapeutkinja Rachel Morris. "Ako ste tek počeli vezu, ne planirajte više od nekoliko tjedana unaprijed i pustite da se sve razvija prirodno."
 
2. Prestanite igrati igrice. Testiranje je ok ako želite isprobati požarni alarm, ali ne i odnose. Postavljate li mu mini zamke mrmljajući o curi u tramvaju: "Lijepa je, zar ne?" (i razmišljajući koliko bijesni možete biti ako se složi), idete prečicom do nogiranja. On će vrlo brzo prozreti vaše male trikove (evo jedan tipičan: "Što misliš, koliko imam kila? Ma daj, ajde, reci!") i shvatiti da mu je to malo previše posla. "Igre su za djecu", kaže Morris. "Testiranje njegove zaljubljenosti strategija je visokog rizika temeljena na vašoj nesigurnosti, a on će u toj situaciji biti preoprezan da bi se zaljubio." Odbacite svoje sumnje pa, umjesto testiranja, radite na povjerenju.
 
3. Opustite psihu. U romantičnim komedijama "biti zaljubljen" obično znači da imate telepatsku vezu i točno znate što onaj drugi misli. U stvarnom svijetu, to je glupost. Pretpostavka da mu ne biste trebali reći kako se osjećate, samo zato "što će on onda znati", brz je put do razdvajanja. Razgovarajući otvoreno i pozivajući ga da učini isto stvarate dublju poveznicu.
 
4. Zaboravite savršenstvo. Želite biti savršeni za njega? Paaa, ne možete, stoga zaboravite. Čak je i idealna kućanica Betty Draper iz serije "Momci s Madisona" na kraju završila debela, ljutita i razvedena. Ako ustajete u šest ujutro da biste na lice nanijeli make up, bjesnite nad njegovom groznom play listom, ali na tutnjavu baseva vičete: "Super!" iIi raspravljate o igrici Call of Duty (a radije biste o "Igri prijestolja"), on bi mogao povjerovati da ste vi žena iz snova. Međutim, tu sliku o sebi nećete moći dugo zadržati. "Bit ćete mu mnogo zanimljiviji kada se prepustite i budete ono što jeste", kaže Morris.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
5. Nemojte biti tako nametljivi. Zamislite da ste na dizajnerskoj ras­prodaji i još je netko zgrabio prekrasnu crvenu haljinu koju držite u ruci. Vučete je sve jače i jače... i haljina pukne. Isto je i u ljubavnoj vezi: što se više trudite zadržati je, to će prije puknuti (što jače vučete u jednom smjeru, to će on jače u suprotnom). "Dobar odnos podrazumijeva da oba partnera žele biti tu gdje jesu", kaže Morris. "Ako vi forsirate vezu, njegova je prirodna reakcija povlačenje." Iako na kraju dejta gorite od želje da ga pitate: "I, kad ćeš me nazvati?", suzdržite se i dajte mu prostora da se zaljubi u vas.
 
6. Živite svoj (pravi) život. Pripazite ako vam život počinje ovisiti o ljubavnim interesima: recimo, ne izlazite u subotu navečer jer što ako vas on ipak pozove ili odustajete od nedjeljnih planova i na TV-u gledate utakmicu, jer ćete ga možda uspjeti razaznati na tribini itd. On vas možda smatra iznenađujuće susretljivom, no stavljajući svoj životni raspored na posljednje mjesto, nećete ga natjerati da vas više voli. "Presudno je zadržati vlastite interese i društveni život", upozorava Morris, "inače ćete se naći uvrijeđeni, a on će vas doživljavati zdravo za gotovo." Ako ste neiskreni prema sebi, to je idealna podloga za svađe, ne za ljubav. Ne budite stalno dostupni i samo gledajte kako će trčati za vama.
 
7. Pretvarajte se da vam je prijatelj. Znate onaj osjećaj kad vam se nitko ne sviđa i totalno ste svoji, jurcate okolo i pričate što god vam padne na pamet? Vidite, takav pristup zapravo "pali" i kad vam se frajer sviđa. Ako želite da se stvari iz "Koja seksi cura..." pretvore u "Mislim da je volim...", što se s njim više ponašate kao sa svojim najboljim prijateljem, to će se prije to i dogoditi. "S povećanjem intimnosti raste i ljubav, a to se događa kada ste najopušteniji", objašnjava psihoterapeutkinja Rachel Morris. "Kada veza stvarno funkcionira, partneri su prijatelji koliko su i ljubavnici." Stoga, radije zamijenite svoju ideju "super ponašanja" idejom "super prijatelji".
 
Izvor: Cosmopolitan
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara