Slavni Beauty centar Božica savjetuje: Kako do savršene maturalne frizure i šminke!

Slavni Beauty centar Božica savjetuje: Kako do savršene maturalne frizure i šminke!

Foto: Shutterstock

JEDNA od najvažnijih noći u životu svake mlade djevojke svakako je maturalna večer! Za tu čarobnu prigodu sve se djevojke žele što bolje pripremiti, no u silnoj želji za savršenim izgledom, neke često pretjeraju kad su frizura i šminka u pitanju, ili pak preskoče neke važne korake koji će kompletan look učiniti postojanim i besprijekornim cijelu noć.

Po savjete za savršeni maturalni look uputili smo se u poznati zagrebački Beauty centar Božica te popričali s Martinom Pužar Zebić.

Od Martine smo doznali sve o novim trendovima, beauty trikovima te nešto više o njihovoj primamljivoj akciji koja uključuje čak i uređivanje obrva!

1. Martina, recite nam - koja je najveća pogreška koju maturantice rade kad su šminka i frizura u pitanju?

Make up i frizura za maturalnu večer, baš kao i haljina, svakoj djevojci moraju savršeno odgovarati kako bi se u ovoj posebnoj prigodi osjećala sigurnom i zadovoljnom. No, grozničavo nastojanje da izgledate glamurozno često završi tako da izgledate starije, a kad ćete u 35-oj gledati fotografije, sigurno će vam biti žao što na njima ne izgledate kao da imate 18.

2. Koji su ove godine trendovi kad je maturalna šminka u pitanju?


Ovo se proljeće sve vrti oko trendova, pa se nosite u skladu s njima. Nastojte koristiti više rumenila i manje bronzera, koji je u svijetu šminke uvijek zauzimao prijestolje, no kako je ovo proljeće naglasak stavljen na boje, tako se preporučuju i rumenila. Istaknute obrve su vrlo moderne jer uokviruju cijelo lice, pa ih čupajte, oblikujte i farbajte po potrebi. Osim toga, izaberite samo jedan dio lica koji ćete naglasiti i na koji ćete privlačiti pozornost, bilo da će to biti upečatljive oči, usne u jarkim bojama ili rumeni obrazi. Nemojte pretjerivati naglašavajući nekoliko detalja istovremeno, jer ćete se tako samo pretvoriti u klauna.

3. Povode li se maturantice za celebrity primjerima ili preferiraju klasiku?

Svi su poludjeli za šminkom od Kim Kardashian, a tajna njenog dobrog izgleda je u eksperimentiranju s individualnim umjetnim trepavicama kako bi se kreirao prirodniji izgled, umjesto nanošenja umjetnih trepavica u jednom komadu koje izgledaju umjetno. Nakon nanošenja umjetnih trepavica nikako ih ne zaboravite skratiti na dijelu koji se nalazi bliže unutarnjem kutu oka, odnosno suznom kanalu, jer ćete tako dobiti prirodniji izgled. Usne uvijek obrubite olovkom za pola nijanse tamnijom od ruža koji namjeravate nanijeti kako biste dobili definirani izgled punih usana.

4. Što sve treba obaviti kako bi se koža pripremila za maturalnu večer?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako imate problema s aknama, ili jednostavno želite da vam ten blista, sve značajnije tretmane, maske ili pilinge odradite barem tjedan dana prije maturalne večeri. Koža će imati dovoljno vremena da se regenerira i riješi toksina, a neugodne nuspojave tretmana poput crvenila ili osipa nećete morati prekrivati debelim slojevima pudera.

5. Na što maturantice trebaju paziti kad je šminka u pitanju?

Budući da vas čeka čitava noć plesa, smijeha i zabave, obvezno nanesite primer prije tekućeg pudera kako bi make up bio postojaniji a ten ujednačen. Pri nanošenju pudera pripazite na blendanje područja oko ušiju i uz rub čeljusti, a odaberite puder mat finisha bez SPF faktora. U suprotnom, na fotografijama će lice izgledati neprirodno i sjajno. Sitne nepravilnosti poput prištića ili ožiljaka prekrijte korektorom te fiksirajte matirajućim puderom u prahu. Upotrijebite i posvjetljivač (highlighter) kako bi istaknuli konture lica i osvijetlili ten.

6. Što biste preporučili curama koje se šminkaju i friziraju kod kuće? Na što obavezno trebaju paziti?

Maturalna večer je jedan od najvažnijih događaja u životu i svaka maturantica se želi prikazati u najboljem izdanju. Zato je vrlo važna i vaša frizura. Pomno izaberite frizuru i zablistajte na maturalnoj večeri! Neka vam pronalazak prave frizure bude među prioritetima, a između bezbroj stilova pobrinite se da upravo vaša bude najljepša, a i najzamjećenija.

Valovita i ukrašena kosa

Ako želite romantičan look  na  kosi mogu se napraviti lagani valovi koji se mogu ukrasiti cvijetom ili raznim dekorativnim špangicama. Kovrče i valove  mogu se  kombinirati i s pletenicama.

Punđice i chignon

Ako želite klasičan i elegantan look,  to možete postići uz pomoć lijepo složene punđe - osjećat ćete se kao zvijezda na crvenom tepihu.

Konjski rep u glam izdanju

Ako je vaša kosa duga i ravna, idealna frizura je svakako konjski rep, koji za ovu svečanu priliku možete učiniti još glamuroznijim tako što ćete u njega uplesti pletenicu.

7. Što se sve nalazi u vašem paketu za maturantice?

Za naše maturantice u Beauty centru Božica pripremili smo specijalnu akcijsku cijenu za maturalnu frizuru i specijalno šminkanje: 390 kn + na dar korekcija obrva.

Psst! Beauty centar Božica nalazi se na adresi Avenija Dubrava 9, Zagreb, a više o njihovim ponudama doznajte na službenoj stranici ili na njihovom Facebooku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara