Stvari koje postaju nebitne kad navršimo 25

Foto: Gucci

POSTOJE stvari oko kojih smo se prije uzrujavale, a onda smo navršile 25.

1. Izlasci

S 25 počinješ shvaćati koliko posao i ostale obaveze mogu iscrpiti te kako je vikend idealan za odmaranje, a ne da dodatno umaranje. Također, tada se prvi put suočiš s činjenicom da ti za jednu noć tulumarenja, trebaju 3 dana da se oporaviš.

2. Šminka

Počinješ shvaćati kako je mama imala pravo kad je govorila da je manje više. Možeš li zamisliti scenarij u kojem ideš u školu bez šminke i to mislimo na "full opremu" -  puder, korektor, sjajilo, tuš, maskara i rumenilo? A koliko ti se to puta danas zna dogoditi? Sjajilo, što je to?

3. Marke

Nekad je bilo bitno imati najnoviju kolekciju najpopularnijih dućana u ormaru. Danas je bitno da dobro izgledaš u tome što kupiš pa makar se radilo o haljini za 49 kuna. Barem je tako kod cura koje rade i više ne žicaju mamu i tatu za šoping. One znaju cijeniti svoj novac.

4. Solarij

Redovni posjeti studijima za sunčanje bili su apsolutni "must" u srednjoj školi i prve dvije (tri?) godine studija. Danas smo svjesne što nam tih 10 minuta u solariju može učiniti koži.

5. S kim se družiš

Nekad su svi htjeli biti u najpopularnijim društvima u školi i na fakultetu, biti viđeni i da ostali smrtnici padaju u nesvijest kad ih vide. Iako ne tvrdimo da i sa 25 takve cure ne postoje, one su svakako u manjini. Ostalima je bitno da imaju jednu ili dvije prave prijateljice, a ne popularne.

6. Facebook

I sve ostale društvene mreže, na kojima smo prije živjele. Sada više i nije toliko važno objaviti baš svaku sliku i prijaviti se na baš svakom mjestu. Kad si zadnji put napisala status? O promjeni ljubavnog statusa da i ne pričamo.
 
7. Visok, crn, zgodan
 
Nekad smo sve htjele takvog jednog. Ako je tako izgledao, bio je i popularan, a mi bi bile glavne frajerice. Dodatno uzbuđenje u vezi stvarale su ljubomora i svađe i tad smo mislile kako bi sve veze trebale tako izgledati. Koga briga za njegov karakter, on je ulov.  Situacija danas? Bitno da je odgojen, pristojan te da ne voli lagat. Ponekad je jednostavnost i smirenost upravo ono što nam treba.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara