Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić predstavljaju kampanju za kolekciju EXORDIUM

Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić predstavljaju kampanju za kolekciju EXORDIUM

Foto: Ivana Marinić Kragić

DIZAJNERI Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić, laureati Portanova Fashion Incubatora, prestavljaju kampanju za pobjedničku kolekciju EXORDIUM.

U glavnoj ulozi na fotkama nalazi se Antonia Matković, pjevačica grupe Pavel, kojoj odlično pristaju avangardni modeli odvog dvojca.

Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić, najzanimljiviji novi dizajneri na sceni i pobjednici posljednjeg Portanova Fashion Incubatora, lansiraju kampanju za nagrađenu kolekciju EXORDIUM. Za zaštitno lice odabrali su mladu pjevačicu grupe Pavel, talentiranu Antoniu Matković koja u ovoj kampanji debitira u ulozi fashion modela.

“U našem dizajnerskom rukopisu jasno se čita za koga kreiramo odjeću. Zanimaju nas žene, ne lutke. Radimo odjeću koja radije bira život na ulici nego li na pisti” kažu KLISKINIC//SABARIC kojima, barem sudeći po dosadašnjim nagradama, i onaj revijalni dio posla odlično ide.

“Upravo stoga za suradnju na kampanji odabrali smo Antoniu Matković, umjetnicu umjesto modela, novo ime na sceni, pjevačicu eterične ljepote i modno radoznalog duha. Željeli smo lice koje će našoj odjeći udahnuti pokret i pokazalo se da je Antonia savršen izbor,”

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Iako čitani kao avangardni dizajneri, Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić doživljavaju se prije svega kao prêt-à-porter kreatori. “Avangardno donosi novo i laska nam što nas struka vidi kao svježe u ideji. Međutim, naša odjeća je prvo nosiva, a tek drugo nosač novog koncepta. Svaki kroj tu je zbog žene koja će ga odjenuti, ne zbog nas i našeg dizajniranja.”

Nakon izvrsne prve kolekcije i kampanje EXORDIUM, modna javnost sa zanimanjem iščekuje debi ovog dvojca na pisti Cro A Portera. Kako najavljuju, odmaknut će se od tamnog kolorita koji su pokazali u prvoj kolekciji i staviti naglasak na formu.

Autorski tim kampanje EXORDIUM čine fotografkinja Ivana Marinić Kragić, šminku potpisuje Bianka Žugelj, a kosu Branka Trohar, Boye by BBK.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara