Zbog čega niti jedan muškarac nije dobar kao tvoj bivši?

Foto: Zara

PREKID nas vrlo često zna zaslijepiti, a sasvim je uobičajeno da pri izboru novog dečka konstantno nailaziš na muškarce koji nisu ni blizu tvom bivšem. Ovo je sasvim normalna pojava, a njeni razlozi su manje-više uvijek isti:

Fali ti

Kada uspoređuješ potencijalnog dečka sa onim bivšim, ovaj potencijalni je odmah u velikom zaostatku. S bivšim si proživjela određene emocije, a sjećaš se samo lijepih stvari, što znači da je bivši u prednosti. S novim dečkom nisi proživjela ništa, pa je normalno da misliš kako nije dovoljno dobar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nisi iskrena

Za vrijeme dok razmišljaš o tome što ti nedostaje kod bivšeg, moraš sagledati i drugu stranu: Što ti je smetalo? Sigurno nije baš sve bilo idealno, a upravo to najčešće radimo: Idealiziramo bivšeg i plačemo jer mislimo da više nikada nećemo upoznati nikoga tko je dovoljno dobar. Ako se sjećaš pozitivnih stvari, pokušaj se sjetiti i onih koje su ti smetale.

Ne mijenjaš fokus


Kada prekinemo s nekim, ne gubimo samo osobu s kojom smo prekinuli, gubimo i sve planove koje smo imali za vezu. Umjesto da žališ za stvarima koje se neće dogoditi s novim dečkom, pokušaj promijeniti fokus i napravi slične planove s novim.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara