Želiš biti sretna? Smanji svoje obaveze!

Foto: NFL

JEDVA uspijevate uhvatiti pet minuta da vas netko ne zove? Ispravite to...

Osjećate li kako je vaš život jedan neprestani društveni događaj u kojem vas sustižu poznanici, završite li na kavi sa starim prijateljem, a navečer izlazite s nekim novim? Ako nas pitate, dijagnoza je da patite od ozbiljnog socijalnog umora. Evo kako počistiti svoj društveni život, kako biste dobili koju minutu za odmor.

Budite nemilosrdni

Za početak morate vama najvažnija prijateljstva odvojiti od onih nebitnih. Provedite vrijeme s onim ljudima s kojima vam je ugodno i koji će vam popraviti raspoloženje. Vaše vrijeme je dragocjeno i zato ga trošite samo na one osobe do kojih vam je stalo. To ne znači da sve ostale potpuno isključite iz svog života, ali prioritet vam definitivno mora biti druženje s onima koji vas vole i koje vi volite.

Napravite raspored

Znamo da vam izgleda glupo u svoj raspored zapisivati dogovorena druženja, ali učinite to. Osim toga, u svom rasporedu priuštite si šetnju, kupku ili ležanje i gledanje u strop, štogod da vas veseli i odmara. Važno je samo da si osigurate vrijeme koje će biti samo vaše. Isključite računalo, mobitel i posvetite se sebi.

Nemojte biti "dama"

Iako vam se možda čini preoštro, ponekad prijateljima kažite da ste jednostavno prezauzeti. Nemojte misliti da trebate biti prisutni na svakom događanju, jer ćete samo razviti osjećaj netrpeljivosti prema toj osobi. Recite "ne", ali to učinite na taktičan način. Kažite da biste svakako voljeli doći, ali da tada ne možete i ponudite neki drugi termin, kada niste toliko zauzeti.

Zaboravite strah

Stvarno je vrijeme da zanemarite strah da ćete nešto važno i nezaboravno propustiti. Ne morate uvijek sve kontrolirati, dajte si pauzu, sjednite na kauč i duboko udahnite.

Izvor: Cosmopolitan.hr
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara