Želiš ga promijeniti? Ne možeš!

Želiš ga promijeniti? Ne možeš!

Foto: Massimo Dutty

LOŠA vijest za većinu žena: ne možeš promijeniti svog dečka. Znamo da misliš da možeš i znamo da ćeš s vremenom samo doživjeti veliko razočaranje. Ali, postoji i dobra vijest: ima nešto što možeš promijeniti - možeš promijeniti način na koji razmišljaš o problemu. Evo i kako.
 
Što te točno smeta?
 
Činjenica da ne želi iznijeti smeće? Ili činjenica da mu pospremanje stana jednostavno nije najdraži hobi? Što god da zamjeraš svom dečku, pokušaj sagledati to iz druge perspektive: Radi li on to s ciljem da te naživcira, ili mu takvo ponašanje jednostavno dolazi prirodno? Mnoge žene su ljute na svoje dečke baš zato što misle da je njihovo ponašanje pomno osmišljeni način kako da nas izbace iz takta, ali u većini slučajeva to uopće nije tako. U većini slučajeva, muškarac ne posprema jer mu se ne da, a ne zato da bi naljutio ženu koja želi da posprema. Jednom kad shvatiš da to nije njegov direktni udarac na tebe, bit će ti lakše.
 
Saznaj opire li ti se namjerno
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Postoje muškarci koji jednostavno pružaju otpor čim ih zamolimo da nešto naprave. Uzmimo primjer iznošenja smeća - ako ga stalno gnjaviš da to napravi, moguće je da će se u njemu razviti inat koji mu neće dopustiti da to napravi samo zato što si ga zamolila. Znamo, djetinjasto je, ali tako ponekad svi funkcioniramo. Pokušaj ga više ne podsjećati. Ako dobije dojam da je sam odlučio iznijeti smeće, posao će i dalje biti napravljen, i oboje ćete biti zadovoljni.
 
Promijeni pristup
 
Umjesto da ga gnjaviš da nešto napravi, pokušaj to odigrati pametnije. Kaži mu da si presretna što imaš dečka koji ti pomaže u kući, a u razgovor slobodno ubaci i prijateljicu čiji dečko ne radi ništa. Usporedi ga s nekim lošijim od njega, pohvali ga, i vidjeti ćeš ogromnu razliku u ponašanju. Mali kompliment radi jako puno, a kao ni žene, na njega nisu imuni ni najmuževniji muškarci.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara