Zigmanove Anime oduševile ljubitelje mode

Foto: Press Foto

U NEDJELJU ujutro Kino Europa bilo je potpuno transformirano u Zigmana i njegov Absolut show koji je pripremio za subotnje predbožićno jutro.

Njegova prva samostalna revija ostavila je bez daha sve prisutne i odvela ih u daleki Japan. Održana je u sklopu Pop up Concept Storea i to u posebnom terminu, u 11:11 ujutro.

Ovom revijom i projektom Pop up Concept Store Europa organizacijski tim Cro A Portera proslavio je završetak uspješne 2014. godine.

Nakon vrhunske kostimografije koju je mjesecima pripremao za Aidu na Splitskom ljetu, Juraj Zigman je i ovom kolekcijom pokazao koliki je kreativac. Nakon velikih projekata ove godine, talentirani Zigman odlučio je predstaviti prvu kolekciju koju nije određivao po sezonama, već je publiku odveo u daleki Japan bez godišnjeg doba.

„Ova kolekcija je posveta Animi i Mangama, likovima iz imaginarnog svijeta jer je to moda koja me trenutno zanima. Bez pravila i bez potrebe da bude samo funkionalna i stvarna.

Počeo sam od tradicionalnog Japana u obliku dekonstrukcije kimona pa sve do Sailor Moon-a, lika iz Anime koji predstavlja snažnu ženu, ženu koja posjeduje snagu a izgledom je krhka i ženstvena. To je ono što me potaklo i dalo mi inspiraciju za totalni look na reviji. Jako sam zadovoljan kako smo dijelić moje opsesije za Anime svijetom doveli u centar grada“ objasnio je Juraj Zigman.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara