Životne situacije u kojima je malo ljubomore sasvim ok

Foto: W Magazine

SVI smo ponekad ljubomorni, a ponekad nam niti ne treba biti žao zbog toga.

Jedno je istraživanje pokazalo kako su inteligentniji ljudi i ljubomorniji, jer su veliki perfekcionisti. Kako god bilo, postoje trenuci kada je dozvoljeno početi se pretvarati u čudovište sa zelenim očima.
 
1. Na poslu
 
Situacija? Čekaš promaknuće i/ili povišicu, a onda to sve dobije netko drugi, iako znaš da si odradila odličan posao.
 
Naravno da ćeš biti ljubomorna i to je sasvim normalno. No, stručnjaci tvrde da ne smijemo dopustiti da nas taj osjećaj potpuno obuzme, već da ljubomoru pretvorimo u motivaciju. "Zapitajte se što je to on ili ona napravio bolje od vas ili što vi niste napravili. Ona vam govori da još nešto možete i morate poboljšati", otkrila je psihologinja Marcia Reynolds za Cosmopolitan.
 
2. Prijateljstvo
 
Situacija? Prijateljica ima novog dečka i ni sekundu slobodnog vremena za tebe.
 
Ti bi trebala biti jako sretna ako tvoja najbolja prijateljica ima nekog takvog u životu. No, ako si u cijeloj toj situaciji ti ostala sa strane, malo ljubomore svakako je opravdano. "Ljubomora u ovakvim situacijama predstavlja strah i tjeskobu da će netko drugi zauzeti vaše mjesto i to je ok priznati. No, nema potrebe od toga raditi veliku dramu, već prijateljici objasnite kako se osjećate u casual razgovoru. Nipošto nemojte napadati, već postignite to da ona sama shvati kako vam fali i da poduzme nešto."
 
3. On i druge žene
 
Posebno u situacijama u kojima izgleda da on uživa u flertanju ili ako je već prije "igrao igrice". "Ljubomora nije uvijek zbog nas samih. Često nas partnerova djela mogu isprovocirati do te mjere da postajemo ludi od ljubomore. No, ona ne mora nužno biti negativan osjećaj. Tako možete naučiti puno toga, kao npr. zapitati se zašto se tako osjećate, želite li nešto više od ove veze i slično." Također, malo ljubomore može biti dobro za vašu vezu i ponovno potpaliti iskrice među vama. Ali napominjemo, malo.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara