Znaš li uvijek gdje ti je torbica? Kako se zaštititi od krađe za vrijeme izlaska

Znaš li uvijek gdje ti je torbica? Kako se zaštititi od krađe za vrijeme izlaska

Foto: New Yorker

KAD izlaziš u noćni provod teško je pratiti gdje odlažeš stvari i tko se sve vrzma oko tebe. U društvu se malo popije, zabavlja i pleše i tako lako zaboravi na oprez. To su savršene prilike za gubljenje stvari, ali i za krađu. Ako ne želiš da ti nestane omiljena torbica, jakna ili ključ od stana poduzmi određene korake prije izlaska kako bi spriječila sve rizične situacije. Nudimo ti nekoliko savjeta:

1. Ponesi sa sobom samo najnužnije stvari: određenu svotu novca i osobnu, a ne cijeli novčanik.

2. Uzmi samo kućni ključ i ključ od auta, a ne cijeli set ključeva, namotaj iz na jedan kolut za ključe i pričvrsti ga za remen.

3. Kada predaješ kaput u garderobu isprazni sve bitno iz džepova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4. Isto tako odjeni kaput ili jaknu u skladu s mjestom na koje ideš – starije i jeftinije jakne teže će netko ukrasti, a ako se uništi u garderobi neće ti biti žao.

5. Osiguraj se da imaš rezervnih ključ od kuće kod prijateljice koja živi u blizini, za slučaj da ključ ipak nestane.

6. Ne nosi velike torbe ili naprtnjače u klub – previše su primamljive kradljivcima, a sama ćeš veliku torbu brzo odložit i lako zaboraviti na nju.

7. Idealne torbice, što se tiče sigurnosti barem, su one koje se nose preko ramena (s njima možeš plesati bez smetnje) i one s patentnim zatvaračem.

8. Ne računaj da će prijateljice paziti na tvoje stvari, imaju dobre namjere ali lako se zaboravi na oprez u zabavnim trenutcima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara