Anina seksi kuhinja: Veseli meni
Foto: Filip Dizdar
DRAGE Rouge kuharice, za danas smo pripremili ukusan i jednostavan meni koji će razveseliti vaše ukućane. Ove subote spremamo piletinu u kombinaciji s gorgonzolom. Za predjelo spremamo kombinaciju piletine i gorgonzole u hladnoj salati, a za glavo jelo kao topli umak s vinom. Današnji desert su čokoladni cupcakesi punjeni Nutellom te posluženi sa šlagom i čokoladnim mrvicama. Ako još nemate ideju za današnji meni, inspirirajte se našim jelovnikom i spremite ukusno bijelo meso i čokoladne kolače. Dobar tek!
Hladna salata od piletine
Potrebno:
300 g pilećeg filea
150 g mrkve
150 g graška
150 g kukuruza šećerca
100 g gorgonzole
150 g makarona
1 žlica senfa
400 ml kiselog vrhnja
Priprema:
Piletinu možete kuhati ili peći, po izboru, a zatim je narezati na komadiće. Mrkvu također narežite na kockice, pa je zajedno s graškom skuhajte u blago posoljenoj vodi. Piletini dodajte ocijeđeno i ohlađeno kuhano povrće, ocijeđeni kukuruz iz konzerve, narezanu gorgonzolu te kuhanu i ohlađenu tjesteninu. Senf, vrhnje i malo soli pomiješajte te prelijte preko salate.
Piletina u umaku od gorgonzole
Potrebno:
60 dg pilećeg filea
20 dg gorgonzole
1 dl vrhnja za kuhanje
1 dl bijelog vina
maslac
mala glavica luka
Priprema:
Piletinu prvo začinite, provansalskom mješavinom ili uobičajenim začinima a zatim ispržite na maslacu. Na tom istom maslacu, nakon što izvadite piletinu, popržite luk dok ne dobije zlatnu boji i dodajte decilitar vina. Pričekajte da vino ispari pa dodajte gorgonzolu nasjeckanu na komadiće. Kad se sir počne topiti dolijte vrhnje za kuhanje i miješajte dok se ne stvori gusti umak. Vratite meso u umak i kuhajte još minutu-dvije dok se ne poveže s umakom. Poslužite s prilogom po želji, naša preporuka su njoke.
Nutella Cupcakes
Potrebno:
375g glatkog brašna
pola žličica sode bikarbone
25g kakao praha
150g smeđeg šećera
125g otopljenog maslaca
2 jaja (lagano razmutiti)
250 ml obranog mlijeka
Nutella
Priprema:
Pomiješajte brašno, kakao, šećer i soda-bikarbonu te umiješajte otopljeni maslac, mlijeko i jaja. Miješajte lagano. Najbolje posebno pomiješati suhe i vlažne sastojke i onda ih oprezno spajati. U kalupe stavite otprilike trećinu smjese, zatim dodajte žlicu Nutelle i gore ostatak smjese. Peći na 200 stupnjeva, oko 20 minuta. Ukrasite sa šlagom i mrvicama od čokolade.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati